Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené vepřové à la ražniči

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 937 kJ /
2 375 kcal
Bílkoviny135,87 g
Tuky195,94 g
Vláknina9,16 g
Cholesterol 387 mg
Sodík 3,68 g
Sůl9,00 g
Sacharidy15,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso pokrájíme na plátky nebo kostky, osolíme a opepříme. Špekáčky pokrájíme podélně na 4-6 výsečí, špek na menší kostičky, slaninu na širší nudličky, cibuli na klínky nebo kostky, česnek nasekáme nadrobno. Krok 2: Nejprve dáme do kastrólu osmažit špek se slaninou a špekáčky dozlatova. Uzeninu vyndáme stranou a do vysmaženého tuku nasypeme pokrájenou cibuli, kterou osmažíme dosklovata. Krok 3: K cibuli přidáme zatáhnout maso, přidáme rozvonět nasekaný česnek a trochu bylinek, které máme rádi (tymián, majoránka, rozmarýn...), přidáme předsmaženou uzeninu, vše zalijeme vývarem (jen tak nad maso) a dusíme pod poklicí na mírném plameni do změknutí masa, za občasného podlití a promíchání. Krok 4: Když je maso měkké, omáčku zahustíme dle potřeby troškou jíšky nebo záklechtky, krátce provaříme, případně ještě dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat. Krok 5: Podáváme s jakoukoliv námi oblíbenou přílohou (rýže, brambory, těstoviny, noky...).

Zveřejněno 17. 10. 2018

Poznámka autora recepty73

K obědu jsem měl v plánu ražniči, ale okolnosti mě donutily suroviny použít v trošku jiné kombinaci. Dopadlo to výborně, ke spokojenosti všech.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené vepřové à la ražniči

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6J7R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené vepřové à la ražniči

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6J7R

Marie

Tématické fráze:
raznici v kastrolu, vepřové ražniči, recepty z vepřového masa plecko, moravské ražniči, falešné ražniči, ražniči z vepřové kýty, dušené ražničí, raznici veprove, dušené vepřové plátky, vepřové maso na kostičky recept, dušene vepřove, ražnici, ražniči dušene, vepřové ražniči s rýži, ražniči z kyty nebo vepřového plecka, recept ražniči vepřové plátky, recept na ražniči, dušené maso vepřové, recept vepřové ražniči, ražniči z vepřové plece

Suroviny:
maso vepřové, špekáček, špek uzený, slanina, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, bylinky, vývar, jíška

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu