Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní zázvorová žebírka

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 769 kJ /
1 618 kcal
Bílkoviny58,95 g
Tuky134,78 g
Vláknina15,06 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 3,77 g
Sůl8,70 g
Sacharidy38,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nastrouhaný česnek se zázvorem smícháme se sojovou omáčkou a olejem. Touto směsí potřeme žebírka a necháme 1,5 - 2 hodinky odležet při pokojové teplotě. Krok 2: Následně žebírka naskládáme do pekáčku s pokrájenou cibulí (krájím ji na silnější klínky, ale můžeme i na kostičky) a třemi lžícemi vody nebo piva. Pokud stekla marináda ze žebírek do misky nebo talíře, dáme ji zpět na žebírka. Žebírka opepříme, pekáč zaklopíme a dáme do předehřáté trouby na 190 stupňů na cca 60 minut. Během pečení zkontrolujeme, zda není nutné podlít (já podlévat nepotřeboval, cibule pustila dostatek šťávy). Krok 3: Když máme maso téměř jako "dortík", odklopíme pekáček a dopečeme zlehka do barvy. Dle chuti (slanosti sojovky) můžeme žebírka přisolit, je-li to nutné. Krok 4: Podáváme s bramborovými noky nebo knedlíky, gnocchi, bramborem nebo jen s chlebem a dobře vychlazeným pivem. Cibuli, kterou jsme podlévali jen minimálním množstvím vody či piva a rozdusila se na jakési cibulové zelí (proto to pokrájení na klínky), podáváme k žebírkům jako pikantní přílohu.

Zveřejněno 17. 10. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní zázvorová žebírka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j4VP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní zázvorová žebírka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j4VP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
cibulove zebirko

Suroviny:
žebra vepřová, česnek, zázvor, omáčka sojová, olej, omáčka sojová, pepř mletý, cibule

Přidat fotografie receptu