Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dorta Chelsea

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mariaj mariaj

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie38 893 kJ /
9 296 kcal
Bílkoviny245,60 g
Tuky226,50 g
Vláknina50,10 g
Cholesterol 2,65 g
Sodík 1,63 g
Sůl4,06 g
Sacharidy1 543,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: cesto: bielka vyšľaháme s kryštálovým cukrom na tuhý sneh, žltka + cukor + vanilkový cukor vyšľahať na penu pridať vodu + polku múky a kypriaci prášok stále miešať mixérom, potom už ručne pridať sneh a druhú polku múky upiecť, treba piecť pomaly tak na max 150C a trvá to asi hodinu Krok 2: cesto prekrojím na 3-4 časti Krok 3: plnka: mlieko + vanilkový cukor + múka uvariť na tuhú hmotu, do vychladnutej hmoty dať maslo cukor rum a vymiešať Krok 4: Tortu robím veľkú dávam do ráfiku, množstvo cesta mi stačí na 32cm tortu ak budete robiť v klasickej tortovej forme stačí polovičná dávka Krok 5: potrieť pláty lekvárom + plnkou, vrch aj boky tiež potrieť plnkou Krok 6: pokryť marcipánovou hmotou alebo K2 :)

Zveřejněno 9. 7. 2009

Poznámka autorky mariaj

http://www.youtube.com/watch?v=osC5SRtEg5k&feature...

pridávam video ako sa naťahuje marcipánová hmota - moc pekne im to tam ide mne to ani zdaleka tak nešlo, vyzerá to jednoducho v TV ja som sa natrápila ale bol to prvý pokus :)

zdroj: recept na plnku aj cesto mám z netu každý samostatne

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dorta Chelsea

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mwrr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dorta Chelsea

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mwrr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

za první pokus ti náleží plusík +6:yes: jestli můžu poradit,K2 si podsypávej solamylem,(ne cukrem)nelepí se to,jen tak popraš a vyválej a zase tak pořád dokola,musíš prostě zkoušet,pak nemusíš mět půl kg K2,ale dotenka ho hezky vyválíš a přeneseš válečkem na dort...no a dort,aby nebyl tak křivý,tak ho zakryj alobalem,když ho pečeš...při 220st...
ale dortík je hezkej :yes::-K:yes:

Hmmm, škoda, že s marcipánem nemám moc zkušeností, na druhou stranu, to vypadá docela jednoduše:-):yes:

Tématické fráze:
dorta, tvarohová dorta, dorti, dorty recepty, marcipánová hmota recept, marcipánový dort chelsea, marcipánová hmota na dort, marcipánová dorta, pudinkoš, marcipánová hmota k2, recepti na dorti, dorti recepti, dorta recept, top recep, recepti dorti, chelsea marcipán, natahování marcipánu na dort, hmota k2, dorti marcipan, plnka na dort

Suroviny:
vejce, mouka, cukr krystal, cukr moučkový, prášek do pečiva, cukr vanilkový, voda, mléko, mouka hladká, cukr vanilkový, tuk hera, cukr moučkový, kakao, rum, jahodová marmeláda, marcipán

Přidat fotografie receptu