Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová roláda z mletého masa s náplní z uzeniny,sýru a mrkve

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 100 min Doba tepelné úpravy: 100 min

100 min (100 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: individuální

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 227 kJ /
3 161 kcal
Bílkoviny309,33 g
Tuky182,31 g
Vláknina14,90 g
Cholesterol 780 mg
Sodík 6,18 g
Sůl15,10 g
Sacharidy66,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme, nakrájíme na kostky a nejlépe 2x po sobě umeleme do větší mísy na masovém mlýnku. Krok 2: Přidáme na hrubém struhadle nastrouhaný sýr, nadrobno nakrájenou cibuli a prolisované stroužky česneku. Osolíme, opeříme, zalijeme smetanou a rukama důkladně propracujeme. Mísu zakryjeme fólií a necháme alespoň 4 hodiny uležet. Krok 3: Poté podle potřeby zahustíme strouhankou, znovu promícháme a masovou směs rozdělíme na dva stejné díly. Krok 4: Příprava náplně:
Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Na stejném struhadle nastrouháme také mrkev. Obojí včetně anglické slaniny rozdělíme na dva díly. Krok 5: Na pracovní plochu rozložíme potravinářskou fólii, na ni dáme masovou směs a pomocí navlhčených rukou ji vytvarujeme do tenkého obdélníkového plátu. Krok 6: Plát masa poklademe anglickou slaninou, posypeme sýrem a mrkví. Poklademe zelenými listy a poté opatrně, pomocí fólie zavineme do rolády. Krok 7: Na pracovní plochu rozprostřeme vepřovou blánu a na ni přemístíme roládu z fólie. Blánu na okrajích přeložíme na roládu, tak jako okraje u štrůdlu, a celou roládu zavineme do blány.
Tento postup zopakujeme i s druhou masovou směsí. Krok 8: Obě rolády dáme do pekáče vyloženého pečícím papírem, podlijeme trochou vody a dáme do trouby předehřáté na 170°C. Pečeme za občasného přelití cca 90-100 minut.

Zveřejněno 18. 10. 2018

Poznámka autorky Anna Kocikova

Přílohu ani počet porcí neuvádím. Bylo to připraveno jako studené pohoštění pro větší počet lidí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová roláda z mletého masa s náplní z uzeniny,sýru a mrkve

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zjNZ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová roláda z mletého masa s náplní z uzeniny,sýru a mrkve

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zjNZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Drahuško, moc povedená roláda :-):-K:yes:

Lenunka: Děkuji:-KJen já nejsem spokojená s fotkama hotové,nakrájené rolády.Nerada fotím při umělém osvětlení:-8

Tématické fráze:
roláda z mletého masa, mleté vepřové maso recepty, vepřová roláda, roláda z mletého vepřového masa, vepřová roláda recept, rolada z mleteho masa a smetany, recepty z mletého vepřového masa, rolady z vepřoveho masa mleteho, náplň do masa, napln do vepřoveho masa, recept na mleté vepřové maso, roláda z mletého masa a na sýry, sýr do do vepřové rolády, uzení sýru, uzení sýru recept, náplně do masa, roláda z uzeného sýra, náplň do masové rolády, vepřová rolada z vepřového mletého masa, vepřové maso recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, sýr, smetana, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, strouhanka, blána tuková vepřová, potravinářská fólie, pečící papír, slanina anglická, sýr, mrkev, list medvědího česneku

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu