Domácí koblihy
Jemné kynuté těsto, které se vám povede. Domácí koblížky chutnají vždy o trochu lépe než ty kupované. Marmeládu zvolíme podle chuti. Co třeba meruňkovou, nebo jahodovou?
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 625 kJ / 3 018 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,71 g |
Tuky | 78,28 g |
Vláknina | 17,80 g |
Cholesterol | 806 mg |
Sodík | 555 mg |
Sůl | 1,35 g |
Sacharidy | 461,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, dvě lžíce mouky a lžíci cukru. Necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Změklé máslo smícháme se zbytkem cukru.
Krok 3: Pomalu přidáváme další přísady - žloutky, mouku, rum, špetku soli, kvásek a zbytek mléka.
Krok 4: Vypracujeme vláčné těsto, které lehce poprášíme moukou a necháme ho 45 minut kynout.
Krok 5: Z vykynutého těsta vyválíme plát o tloušťce 1 cm.
Krok 6: Z těsta vykrajujeme kolečka, na ně dáme vrstvu marmelády a přikryjeme dalším kolečkem těsta. Okraje přitlačíme prsty. Koblihy necháme ještě 20 minut kynout.
Krok 7: Do fritézy dáme tuk, který zahřejeme. Před smažením si dáváme pozor, aby koblihy nebyly od mouky. Koblihy musí být do poloviny svojí výšky v tuku a nesmí se dotýkat. Smažíme přibližně 2 minuty z každé strany do zlatohněda.
Krok 8: Hotové koblihy naplníme marmeládou a pocukrujeme.
Zveřejněno 9. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí koblihy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nZvE
Moje poznámka
Domácí koblihy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nZvE
Nejnovější recepty
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno před 12 hodinami
Vajíčková pomazánka s medvědím česnekem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vejce s žervé
Přidáno před 17 hodinami
Vafle s vůní pravé vanilky
Přidáno před 19 hodinami
Těstoviny "Mac&cheese" s brokolicí
Přidáno před 19 hodinami
Tvarohová bábovka s pravou vanilkou
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na víně s jablky a brusinkami
Komtesina před 7 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
RomanaMonika před 9 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Naekee před 10 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Naekee před 10 hodinami
Květákový mozeček
Radek2112 před 10 hodinami
Pesto z medvědího česneku
MirkaP před 10 hodinami
Francouzský toust se šunkou a sýrem
ne.honzula12 před 11 hodinami
Nepečený citrónový cheesecake
helena.pavlickova.f před 12 hodinami
Sloní žrádlo
Zuzana.tr před 12 hodinami
Tématické fráze:
koblihy recept,
koblihy z domácí pekárny,
kobliha recept,
koblihy,
kynuté koblihy,
babiččiny koblihy,
koblihy bez droždí,
koblihy recepty,
vyroba koblih,
babiččiny recepty koblihy,
recept na koblihy,
kynute koblihy recept,
recept na koblihy bez droždí,
recepty koblihy,
recepty na koblihy,
recept na výborné koblihy,
recept na kynuté koblihy,
koblihy v domaci pekarne,
recept koblihy,
kynutý koblihy
Suroviny:
mouka hrubá,
mouka hladká,
mléko,
cukr moučkový,
máslo,
droždí,
rum,
žloutek,
sůl,
marmeláda,
tuk
Komentáře (4)