Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňovo - datlový koláč

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jipohe jipohe

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 12

12

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 193 kJ /
2 436 kcal
Bílkoviny36,72 g
Tuky169,73 g
Vláknina20,75 g
Cholesterol 1,23 g
Sodík 504 mg
Sůl1,74 g
Sacharidy180,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dýni Hokaido rozpůlíme, vydlabeme semeník a dáme péct při teplotě 170°C cca 40 minut. Upečenou dýni rozmixujeme, odměříme potřebné množství a zbytek zamrazíme na příště, případně uděláme polévku. Krok 2: Datle pokrájíme. Pomeranč umyjeme a kůru nastrouháme, dužinu rozmixujeme. Kůru a datle smícháme s dužinou a necháme 15 minut namáčet. Krok 3: Tuk utřeme s cukry a po jednom přidáme vejce a vyšleháme. Mouku smícháme s kořením, práškem do pečiva a přidáme k utřenému tuku. Vmícháme dýňové pyré, datle s pomerančovou dužinou a mléko. Promícháme. Krok 4: Dortovou formu a nebo zapékací mísu vyložíme pečícím papírem a těsto vylijeme do formy. Pečeme 40 minut na 180°C.

Zveřejněno 19. 10. 2018

Poznámka autorky jipohe

Zdroj: Koření od Antonína

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňovo - datlový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RG0O

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňovo - datlový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RG0O

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

nepochybně je míněno to, že se vydlabe semeník - já to dělám obráceně, dávám péct "vydlabanou":-8

Zajímavý recept, myslím si, že není potřeba tu dýní po upečení vydlabávat, vždyť slupka je měkká po upečení??? Nebo proč se to loupe???;-)

janatka: Já dýni loupu sic je to zbytečné vím, ale je to pro můj dobrý pocit :-)

No, nevím, jak dobře se vydlabává rozpůlená upečená dýně HOKAIDO :-O ale asi to jde, když to píšete :-)
Konkrétně hokaido používám pečenou (vařenou), ale avšak neloupanou :yes::-K

Tématické fráze:
namacet datle, dýňovo cuketový koláč, dýnovo jablkovy koláč

Suroviny:
pomeranče, datle, pyré dýňové, máslo, vejce, mléko, cukr třtinový, prášek do pečiva, cukr vanilkový, koření dýňové

Přidat fotografie receptu