Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní prso na minutku s karamelizovaným pomerančem

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eja57 Eja57

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie196 kJ /
47 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy11,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachní prso - ze strany s kůží nařízneme jen kůži na mřížku, z druhé strany očistíme, aby zbylo jen čisté maso. Z obou stran opepříme.
Půlku pomeranče vymačkáme a šťávu odložíme, druhou nakrájíme na tenké plátky. Krok 2: Rozehřejeme nepřilnavou pánev se silným dnem a zároveň rozehřejeme troubu na 170 stupňů (pokud je prso tenké, není nutno, dodělá se na pánvi). Na rozehřátou pánev (nejlépe zjistíme dlaní těsně nad pánvi) dáme kůží dolů prso a necháme opékat do žádoucí kůrčičky. Pak ztlumíme teplotu a prso otočíme - finální úprava záleží na tloušťce prsa, chce to trochu zkušenosti, tenkému prsu stačí dalších cca 8 minut na pánvi, tlustší chce zatáhnout na pánvi a vložit do vyhřáté trouby na cca 10 minut.
Mezitím na druhé pánvičce rozpustíme třtinový cukr a přidáme plátky pomeranče, necháme zkaramelizovat, pak přidáme pomerančovou šťávu a plátky vyjmeme. Krok 3: Hotové prso vyjmeme z pánve a necháme odpočinout pár minut, do výpeku přidáme šťávu z pomerančové pánvičky a odvaříme výpečky.
Prso nakrájíme na tenké plátky a při podávání prokládáme plátky karamelizovaného pomeranče, lehce přelijeme šťávou.
Vše solíme dle chuti až na talíři.
Příloha - já celerovobramborové pyré, možná ještě lepší dýňovobramborové.

Zveřejněno 20. 10. 2018

Poznámka autorky Eja57

Až zpětně jsem krásný recept na kachní prso s pomerančem našla od Doogy, ale nechávám i tento svůj jednoduchý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní prso na minutku s karamelizovaným pomerančem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5GrK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní prso na minutku s karamelizovaným pomerančem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5GrK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

BOMBA! Naprosto skvělý recept! <3 Dlouho jsem plánovala zkusit kachní prsa jako minutku a ještě delší dobu jsem přemýšlela o kachně na pomerančích - v tomto receptu se obojí setkalo. Zcela jednoduchá a rychlá příprava, skvělý výsledek. <3 Ta celerovo-bramborová kaše byla k nasládlé kachně výbornou přílohou (a z batátů jsem udělala krém s mrkví, zázvorem a pomerančovou šťávou, který vytvořil skvělou předehru). Mým strávníkům moc chutnalo, a to je nejdůležitější. :yes:

:yes:<3 určitě moc dobré

To zní skvěle <3:yes:

Tématické fráze:
kachní prsa minutka, kachní prsa na pomerančích, maso s karamelizivanimi pomerance, kachní prsíčka s karamelizovaným rozvarem, kachní prsa a teplota, minutka kachní prsa na pomerančích, minutka z kachních prs, uptavy kachních prs a videorecepty, priloha ke kachnimu prsu, teplota kachni prsa, příprava kachnich prs, kacní minutky, kachna na pomerancich na panvi, minutka kachni prsa, kachní prsa teplota, kachní prso na na pomerančích, teplota kachniho prsa, příprava kachních prs příprava kachních prs, recept na upravu kačeních prs, úprava kachních prsu

Suroviny:
prsa kachní, pomeranče, pepř mletý, sůl, cukr třtinový

Přidat fotografie receptu