Suroviny pro 20
20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 780 kJ / 5 206 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,61 g |
Tuky | 322,21 g |
Vláknina | 27,09 g |
Cholesterol | 1,45 g |
Sodík | 902 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 380,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vajcia s cukrom a vodou som vymiešala do peny. Zmiešala som múku, kakao, prášok do pečiva a sódu a preosiala som do cesta na 3x a opatrne vareškou vmiešala zľahka do cesta. Plech som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a upravila. Rúru som nechala vyhriať na 180 C a piekol sa 10 min. Pokiaľ sa piekol prvý korpus, pripravila som cesto aj na druhý a tretí korpus a piekol sa tak isto ako prvý. Upečené som nechala chladiť na mriežke.
Krok 2: Do misy som dala šľahačku, vajcový likér a zmiešala. Pridala som smotanové pudingy, zmiešala a uvarila hustú kašu, ktorú som nechala úplne vychladiť .Ešte kým bola vlažná, som ju vyšľahala a tým sa už aj celkom vychladila. Podľa návodu som pripravila želatínu a po lyžici som do nej zašľahala vychladnutý puding. Rozdelila som ho na 2 časti a uložila do chladničky poriadne stuhnúť.
Krok 3: Na máčanie piškót som si pripravila instantnú kávu, pridala som k nej vajcový likér a zmiešala.
Prvý korpus som uložila na podnos a natrela som ho horúcim hroznovým lekvárom. Na lekvár som rozotrela prvú polovicu krému. Piškóty som máčala v tekutine a ukladala vedľa seba na krém. Potrela som ich tenkou vrstvou krému a zakryla druhým korpusom. Druhý korpus som natrela horúcim hroznovým lekvárom, uložila zbytok krému a zakončila posledným korpusom. Na noc som koláč zaťažila 4 kg cukru a uložila do chladničky.
Druhý deň som pripravila bielu čokoládovú polevu, koláč som poliala a dala stuhnúť do chladničky.
Deň vopred som pripravila parížsku šľahačku, ktorú som vyšľahala, vložila do cukrárskeho vrecka a ozdobila vrch.
Prvý korpus som uložila na podnos a natrela som ho horúcim hroznovým lekvárom. Na lekvár som rozotrela prvú polovicu krému. Piškóty som máčala v tekutine a ukladala vedľa seba na krém. Potrela som ich tenkou vrstvou krému a zakryla druhým korpusom. Druhý korpus som natrela horúcim hroznovým lekvárom, uložila zbytok krému a zakončila posledným korpusom. Na noc som koláč zaťažila 4 kg cukru a uložila do chladničky.
Druhý deň som pripravila bielu čokoládovú polevu, koláč som poliala a dala stuhnúť do chladničky.
Deň vopred som pripravila parížsku šľahačku, ktorú som vyšľahala, vložila do cukrárskeho vrecka a ozdobila vrch.
Zveřejněno 22. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Likérové řezy s piškoty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Eo2Y
Moje poznámka
Likérové řezy s piškoty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Eo2Y
Nejnovější recepty
Velikonoční zajíček s vaječňákem
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohovo-makové švestkové knedlíky
Přidáno před 8 hodinami
Zapečený camembert s hruškou a šunkou
Přidáno před 8 hodinami
Malinová bublanina
Přidáno před 8 hodinami
Zapečené brambory se šunkovými rolkami a zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Květák s koprovým přelivem
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 2 hodinami
Kuřecí roláda se šunkou a hráškem
Sahula před 4 hodinami
Mazanec bez vajec
EvaMl před 6 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
cernar před 7 hodinami
Sekaná v anglické slanině
Tystynka před 7 hodinami
Rýžové placičky "co lednice dala"
Wanilor před 8 hodinami
Zapečené brambory se šunkovými rolkami
Handour před 9 hodinami
Nejlepší špenát
joanam před 13 hodinami
Kuře na medu
Lubos74 před 17 hodinami
Tématické fráze:
nej recepty likerove špičky,
piškoty recept pod spice,
piškotové řezy,
likérové špice recept,
likérové řezy,
piškotové těsto na řezy,
recept likerove spice,
likérový řez na plech,
likérový koláč,
likerove špičky s piskotami na plech,
likérové špičky na plech recept,
recepty rezy den noc - piškotové sk,
rezy s piskotami,
koláč se sims piškoty,
piškoty pod likér spoce
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
voda,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
soda jedlá,
kakao holandské,
šlehačka,
likér vaječný,
pudink,
želatina,
likér vaječný,
piškoty,
džem,
poleva bílá čokoládová,
čokoláda bílá,
máslo,
šlehačka,
čokoláda bílá,
čokoláda hořká
Komentáře (2)