Suroviny pro 20
20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 520 kJ / 6 100 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,33 g |
Tuky | 348,43 g |
Vláknina | 26,58 g |
Cholesterol | 2,37 g |
Sodík | 1,08 g |
Sůl | 2,85 g |
Sacharidy | 608,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Biele cesto: vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala na 3x do cesta a opatrne zľahka vmiešala. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a upravila. Rúru som nechala vyhriať na 180°C a piekol sa 10 min. Pokiaľ sa piekol prvý korpus, pripravila som cesto aj na druhý a piekol sa takisto.
Kakaové cesto: vajcia s cukrom a vodou som vymiešala do peny. Múku, prášok do pečiva, sódu a kakao som zmiešala a preosiala do cesta a opatrne zľahka zamiešala. Piekli sa oba korpusy takisto ako biele. Krok 2: V mlieku som vymiešala vanilkové pudingy a uvarila som hustú kašu, ktorú som nechala chladiť. Maslo s cukrom som vymiešala do peny a po lyžici som k nemu pridávala vychladnutý puding. Napokon som pridala koňak a cesto som rozdelila na 4 časti a uložila do chladničky stuhnúť. Krok 3: Na spodok som uložila biely korpus a natrela som ho horúcim paradajkovým lekvárom. Na lekvár som natrela krém a zakryla som ho kakaovým korpusom. Na kakaový korpus som natrela horúci paradajkový lekvár a natrela ďalšiu časť krému. Na krém som ukladala v sirupovej vode máčané piškóty a ukladala vedľa seba. Na piškóty som natrela ďalšiu časť krému a zakryla som ho kakaovým korpusom. Tento som natrela horúcim lekvárom, potrela posledným krémom a zakryla som ho bielym korpusom. Koláč som zaťažila 4 kg cukru a uložila na noc do chladničky.
Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, natrela som ju na koláč a nechala opäť schladiť. Krok 4: Napokon som koláč horúcim nožom nakrájala na rezy. Hotové rezy som zdobila šľahačkou, ktorú som vložila do cukrárskeho vrecka a robila kvietky na každý zákusok. Napokon som do ružičky vložila živé jedlé sirôtky.
Kakaové cesto: vajcia s cukrom a vodou som vymiešala do peny. Múku, prášok do pečiva, sódu a kakao som zmiešala a preosiala do cesta a opatrne zľahka zamiešala. Piekli sa oba korpusy takisto ako biele. Krok 2: V mlieku som vymiešala vanilkové pudingy a uvarila som hustú kašu, ktorú som nechala chladiť. Maslo s cukrom som vymiešala do peny a po lyžici som k nemu pridávala vychladnutý puding. Napokon som pridala koňak a cesto som rozdelila na 4 časti a uložila do chladničky stuhnúť. Krok 3: Na spodok som uložila biely korpus a natrela som ho horúcim paradajkovým lekvárom. Na lekvár som natrela krém a zakryla som ho kakaovým korpusom. Na kakaový korpus som natrela horúci paradajkový lekvár a natrela ďalšiu časť krému. Na krém som ukladala v sirupovej vode máčané piškóty a ukladala vedľa seba. Na piškóty som natrela ďalšiu časť krému a zakryla som ho kakaovým korpusom. Tento som natrela horúcim lekvárom, potrela posledným krémom a zakryla som ho bielym korpusom. Koláč som zaťažila 4 kg cukru a uložila na noc do chladničky.
Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, natrela som ju na koláč a nechala opäť schladiť. Krok 4: Napokon som koláč horúcim nožom nakrájala na rezy. Hotové rezy som zdobila šľahačkou, ktorú som vložila do cukrárskeho vrecka a robila kvietky na každý zákusok. Napokon som do ružičky vložila živé jedlé sirôtky.
Zveřejněno 22. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dorina řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gq2L
Moje poznámka
Dorina řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gq2L
Nejnovější recepty
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 4 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 5 hodinami
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 7 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nepečený zebra dortík
MPetra před 1 hodinou
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 4 hodinami
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 9 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 9 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 11 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 12 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 12 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 13 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik 20. 11. 2024 21:58
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Tématické fráze:
top recepty rezy,
kolač dorina,
řezy
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
soda jedlá,
vejce,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
kakao holandské,
voda,
prášek do pečiva,
soda jedlá,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
cukr moučkový,
kakao holandské,
koňak,
čokoláda hořká,
máslo,
šlehačka,
cukr,
smeta-fix,
piškoty dětské,
ovoce lesní,
džem
Komentáře