Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 256 kJ / 3 646 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,43 g |
Tuky | 100,37 g |
Vláknina | 31,70 g |
Cholesterol | 514 mg |
Sodík | 1,73 g |
Sůl | 4,21 g |
Sacharidy | 590,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Múky som preosiala a pridala som soľ, vajce, práškový cukor. Z množstva vody som odobrala 50 ml a pridala som k nej rozdrobené droždie a zasypala cukrom. Keď vykyslo, pridala som ho k múke a s vodou som spolu všetko zmiešala a preložila do robota. Na konci miešania som do cesta priliala roztopené maslo a ešte premiesila. Cesto som vyložila do misy, posypala hladkou múkou a nechala kysnúť 45 min. na teplom mieste.
Krok 2: Kým cesto kyslo, pripravila som si plnku. Jablká som ošúpala a nakrájala na malé kocky. Pridala som štipku škorice, citróvovú šťavu, vanilkový cukor a nastrúhala som do nich piškóty a všetko premiešala.
Krok 3: Vykysnuté cesto som vyklopila na pracovnú dosku, premiesila. Cesto som rozdelila na 12 častí. Každú časť som vyšúľala, vytvorila som z nej dlhý šúľok a začala som ho stáčať ako slimáka. Po treťom pretočení som v strede slimáka urobila jamku, vložila som za lyžicu plnky a šúľok dotočila smerom nahor, aby som ukryla náplň.
Všetky som uložila na plech vystlaný papierom na pečenie a nechala 20 min. zakryté podkysnúť. Potom som ich natrela žĺtkom ku ktorému som pridala trošku smotany a zmiešala. Posypala som ich celým makom.
Rúru som nechala vyhriať na 180 C a piekli sa 20 min. upečené som vyložila na mriežku a nechala chladiť.
Všetky som uložila na plech vystlaný papierom na pečenie a nechala 20 min. zakryté podkysnúť. Potom som ich natrela žĺtkom ku ktorému som pridala trošku smotany a zmiešala. Posypala som ich celým makom.
Rúru som nechala vyhriať na 180 C a piekli sa 20 min. upečené som vyložila na mriežku a nechala chladiť.
Zveřejněno 25. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Briošky s jablkovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m4Pr
Moje poznámka
Briošky s jablkovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m4Pr
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Bezlepkové dia koblížky
Přidáno před 9 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Přidáno před 15 hodinami
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči v pomalém hrnci
Přidáno 1. 4. 2025 18:34
Květák pečený v těstíčku s parmazánem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 1. 4. 2025 17:16
Vajíčkový cottage salát
Přidáno 1. 4. 2025 14:00
Palačinky v troubě
Přidáno 1. 4. 2025 12:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chutné vafle
Reveroger před 2 hodinami
Kedlubnový míchaný salát
Sahula před 3 hodinami
Kedlubnový salát s okurkou
Sahula před 3 hodinami
Hovězí plátky na špeku a pórku
Ongbac3 před 3 hodinami
Pomazánka z tuňáka
radekfiala před 3 hodinami
Sýrová omáčka
_martakrizk8_ před 4 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Ashelin před 4 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Rradka před 5 hodinami
Rychlá buchta Margot
XNika před 6 hodinami
Rychlý jablečný štrúdl - listové těsto
lukasvanek237 před 7 hodinami
Tématické fráze:
recept na brilozky plněné jablky a skořicí
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
sůl,
cukr moučkový,
máslo,
voda,
vejce,
voda,
droždí,
cukr,
jablko,
skořice,
šťáva citronová,
piškoty,
cukr,
smetana,
mák
Komentáře