Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 256 kJ / 3 646 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,43 g |
Tuky | 100,37 g |
Vláknina | 31,70 g |
Cholesterol | 514 mg |
Sodík | 1,73 g |
Sůl | 4,21 g |
Sacharidy | 590,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Múky som preosiala a pridala som soľ, vajce, práškový cukor. Z množstva vody som odobrala 50 ml a pridala som k nej rozdrobené droždie a zasypala cukrom. Keď vykyslo, pridala som ho k múke a s vodou som spolu všetko zmiešala a preložila do robota. Na konci miešania som do cesta priliala roztopené maslo a ešte premiesila. Cesto som vyložila do misy, posypala hladkou múkou a nechala kysnúť 45 min. na teplom mieste.
Krok 2: Kým cesto kyslo, pripravila som si plnku. Jablká som ošúpala a nakrájala na malé kocky. Pridala som štipku škorice, citróvovú šťavu, vanilkový cukor a nastrúhala som do nich piškóty a všetko premiešala.
Krok 3: Vykysnuté cesto som vyklopila na pracovnú dosku, premiesila. Cesto som rozdelila na 12 častí. Každú časť som vyšúľala, vytvorila som z nej dlhý šúľok a začala som ho stáčať ako slimáka. Po treťom pretočení som v strede slimáka urobila jamku, vložila som za lyžicu plnky a šúľok dotočila smerom nahor, aby som ukryla náplň.
Všetky som uložila na plech vystlaný papierom na pečenie a nechala 20 min. zakryté podkysnúť. Potom som ich natrela žĺtkom ku ktorému som pridala trošku smotany a zmiešala. Posypala som ich celým makom.
Rúru som nechala vyhriať na 180 C a piekli sa 20 min. upečené som vyložila na mriežku a nechala chladiť.
Všetky som uložila na plech vystlaný papierom na pečenie a nechala 20 min. zakryté podkysnúť. Potom som ich natrela žĺtkom ku ktorému som pridala trošku smotany a zmiešala. Posypala som ich celým makom.
Rúru som nechala vyhriať na 180 C a piekli sa 20 min. upečené som vyložila na mriežku a nechala chladiť.
Zveřejněno 25. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Briošky s jablkovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m4Pr
Moje poznámka
Briošky s jablkovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m4Pr
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 55 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Tématické fráze:
recept na brilozky plněné jablky a skořicí
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
sůl,
cukr moučkový,
máslo,
voda,
vejce,
voda,
droždí,
cukr,
jablko,
skořice,
šťáva citronová,
piškoty,
cukr,
smetana,
mák
Komentáře