Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 256 kJ / 3 646 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,43 g |
Tuky | 100,37 g |
Vláknina | 31,70 g |
Cholesterol | 514 mg |
Sodík | 1,73 g |
Sůl | 4,21 g |
Sacharidy | 590,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Múky som preosiala a pridala som soľ, vajce, práškový cukor. Z množstva vody som odobrala 50 ml a pridala som k nej rozdrobené droždie a zasypala cukrom. Keď vykyslo, pridala som ho k múke a s vodou som spolu všetko zmiešala a preložila do robota. Na konci miešania som do cesta priliala roztopené maslo a ešte premiesila. Cesto som vyložila do misy, posypala hladkou múkou a nechala kysnúť 45 min. na teplom mieste.
Krok 2: Kým cesto kyslo, pripravila som si plnku. Jablká som ošúpala a nakrájala na malé kocky. Pridala som štipku škorice, citróvovú šťavu, vanilkový cukor a nastrúhala som do nich piškóty a všetko premiešala.
Krok 3: Vykysnuté cesto som vyklopila na pracovnú dosku, premiesila. Cesto som rozdelila na 12 častí. Každú časť som vyšúľala, vytvorila som z nej dlhý šúľok a začala som ho stáčať ako slimáka. Po treťom pretočení som v strede slimáka urobila jamku, vložila som za lyžicu plnky a šúľok dotočila smerom nahor, aby som ukryla náplň.
Všetky som uložila na plech vystlaný papierom na pečenie a nechala 20 min. zakryté podkysnúť. Potom som ich natrela žĺtkom ku ktorému som pridala trošku smotany a zmiešala. Posypala som ich celým makom.
Rúru som nechala vyhriať na 180 C a piekli sa 20 min. upečené som vyložila na mriežku a nechala chladiť.
Všetky som uložila na plech vystlaný papierom na pečenie a nechala 20 min. zakryté podkysnúť. Potom som ich natrela žĺtkom ku ktorému som pridala trošku smotany a zmiešala. Posypala som ich celým makom.
Rúru som nechala vyhriať na 180 C a piekli sa 20 min. upečené som vyložila na mriežku a nechala chladiť.
Zveřejněno 25. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Briošky s jablkovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m4Pr
Moje poznámka
Briošky s jablkovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m4Pr
Nejnovější recepty
Škvarková pomazánka s houbičkami
Přidáno před 3 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou a skořicí
Přidáno před 4 hodinami
Sváteční pomazánka z nivy
Přidáno před 6 hodinami
Honzovy buchty jako peříčko
Přidáno před 7 hodinami
Uzená polévka s fazolemi a zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Kokosové kuličky s ananasem
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Porovnali jsme občerstvení na pražských vánočních trzích: Za stovku můžete dostat chladný trdelník i skvělý bramborák
Jednoduchý krém do cukroví, který dlouho vydrží: Je lahodný a jemný a stačí na něj jen dvě suroviny
Vaječnák bez kapky alkoholu: Typický vánoční likér báječně dochutí vanilka, hřebíček i rumové aroma
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Medová srdíčka
FikAja před 1 hodinou
Květáková fritáta
Wikki před 4 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Glabsi před 4 hodinami
Vepřové plátky se staročeskou rýží
habis před 5 hodinami
Kuskusový salát s balkánským sýrem
rybarka007 před 7 hodinami
Dýňová omáčka a bramborovo-květákové krokety
Anna23 před 9 hodinami
Pórková polévka s česnekem
Simona Skolakova před 10 hodinami
Hlávkové zelí, mleté kuličky a brambory v jednom pekáčku
kimlo před 13 hodinami
Hovězí v ananasové omáčce
Milana2 před 23 hodinami
Ovesné kuličky se sušeným ovocem
kucharka-snu 10. 12. 2024 20:00
Tématické fráze:
recept na brilozky plněné jablky a skořicí
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
sůl,
cukr moučkový,
máslo,
voda,
vejce,
voda,
droždí,
cukr,
jablko,
skořice,
šťáva citronová,
piškoty,
cukr,
smetana,
mák
Komentáře