Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelové řezy s piškoty

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Izabella929 Izabella929

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 20

20

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie31 143 kJ /
7 444 kcal
Bílkoviny84,56 g
Tuky496,66 g
Vláknina17,42 g
Cholesterol 2,07 g
Sodík 925 mg
Sůl2,59 g
Sacharidy650,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Deň vopred som pripravila karamelový krém. Do rajnice som dala 300 g cukru skaramelizovať. Keď sa cukor roztopil a mal karamelovú farbu, začala som prilievať pomaly šľahačku, stále som miešala, aby sa tieto dve suroviny spojili a rovnemerne roztopil cukor, potom som pridala nalámanú bielu čokoládu a miešala som, pokiaľ sa všetko neroztopilo. Treba stále miešať, hmota nesmie vrieť, iba sa zohrievať. Keď je zohriata na bod varu, vypnem sporák a nechám karamelovú hmotu celkom vychladiť a potom ju uložím na 12 hodín do chladničky. Druhý deň ju vylejem do robota a vymiešam na hustú hmotu. Uložím do chladničky. Krok 2: Vajcia s cukrom vymiešam do peny, pridám múku zmiešanú s práškom do pečiva, perníkovým korením, sódou a opatrne vareškou vmiešam do cesta. Plech 27x37 cm vysteliem papierom na pečenie, cesto zarovnám. Rúru predohrejem na 180°C a pečiem 10 min. Pokiaľ sa pečie prvý korpus, pripravím cesto aj na druhý korpus a takisto upečiem ako prvý. Oba nechám chladiť na mriežke. Krok 3: Zostavím koláč. Na spodok položím prvý korpus, natriem ho horúcim marhuľovým džemom. Keď džem stuhne, natriem polovicou karamelového krému. Pripravím čiernu kávu s cukrom a máčam v nej piškóty a ukladám tesne vedľa seba na karamelový krém. Na piškóty natriem druhú polovicu krému. Odložím malú časť krému na záverečné zdobenie. Zakryjem krém druhým korpusom, zaťažím 4 kg cukru a uložím na noc do chladničky.
Druhý deň pripravím čokoládovú polevu, koláč polejem a dám opäť stuhnúť do chladničky. Krájam ho horúcim nožom na rezy. Pokrájané rezy zdobím karamelovým krémom, ktorý som odložila a vložila do cukrárskeho vrecka.

Zveřejněno 25. 10. 2018

Poznámka autorky Izabella929

Prajem vám dobrú chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelové řezy s piškoty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q49G

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelové řezy s piškoty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q49G

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

http://fyzmatik.pise.cz/34-jak-zjistit-objem-lzick...
takže čajová =kávová, mocca je menší.
V receptech před aktivací moderátorkami se vyskytují občas chyby, občas mnohem větší:-);-), snažíme se opravovat rychle, ale někdy jste rychlejší, tak klííídek....:-D

hosta: :yes::-K

Řezy vypadají moc dobře.:yes:

Co je to 1 kk prášek do pečiva? Má to být kávová lžička ?
Chybí suroviny na čokoládovou polevu. Jak ji připravíš ?
V případě, že mě odkážeš na maďarský web, mohu tam psát německy nebo anglicky ?

maris: hosta: Takže čajová a kávová lžička mají v podstatě stejný obsah, ale liší se lžička mocca. Myslela jsem si to! ;-)

Zobrazit 7 starších odpovědí

Tématické fráze:
karamelove rezy s piskoty, karamelové řezy se salkem, piskot koláč s karamelem, karamelove rezy.sk, karamelová hmota z piškot, recepty rezy den noc - piškotové sk, karamelové řezy, recepty piškoty a salka, recept piškoty karamelový krém, kavovo karamelove rezy

Suroviny:
vejce, cukr krystal, mouka polohrubá, prášek do pečiva, soda jedlá, koření do perníku, šlehačka 33%, cukr krystal, čokoláda bílá, piškoty dlouhé, džem meruňkový, piškoty, čokoláda hořká, olej, máslo, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu