Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí steak na česneku, tymiánu a medu

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 328 kJ /
1 035 kcal
Bílkoviny27,05 g
Tuky43,74 g
Vláknina39,82 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 166 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy128,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V pánvi vhodné na pečení v troubě roztopíme máslo. Krok 2: Maso vykostíme a kůži malinko nakrájíme do mřížky. Osolíme, opepříme a nejdříve stranou bez kůže opékáme na másle. Když je opečená, obrátíme kůží dolů a taktéž opečeme dočervena. Krok 3: Maso vyjmeme, do výpeku vložíme 40 stroužků oloupaného česneku, malinko jej promícháme a zalijeme vývarem. Přidáme tymián, med a a vložíme zpět maso. Krok 4: Pánev dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme ještě 20-25 minut. Krok 5: Upečené maso vyndáme a výpek zahustíme smetanou smíchanou s jednou lžičkou mouky a dobře provaříme Krok 6: Podáváme s vařeným bramborem, nebo bramborovou kaší, jak kdo má rád.

Zveřejněno 26. 10. 2018

Poznámka autorky JanaDorazinova

Z videa na FB

Zvláštní je, že množství česneku není nijak zvlášť cítit. Omáčka je velmi jemná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí steak na česneku, tymiánu a medu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KxvY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí steak na česneku, tymiánu a medu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KxvY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

:-O mňam, hned bych si dala :yes:<3

kuřecí steak je normální oficiální název pro vykostěné kuřecí stehno..pod tímto názvem se to i v obchodě prodává...40 ks stroužků česneku mne překvapilo, ale proč ne, když říkáš, že je to dobré :-) mně se to líbí a určitě někdy zkusím :-K:yes:

Jana Dorazinová-Remková: Ano, česnek vcelku předá jen příjemnou vůni a náznak česnekové chuti. Běžně používají Italové - stroužky i neloupané jen nechat prohnat v oleji a vyndat, no a klasika je vepřová pečeně na mléce, tam se dává stroužků česneku opravdu hodně. Jestli tu recept není tak ho přidám. Edit: No je tu - od Elizy a moc pěkný. No a moooc dobré - při pečení třeba směsi zeleniny v troubě přidat rozříznutou palici česneku, zakápnout olejem a po upečení si vymačkat stroužky třeba na bagetu....

Zobrazit starší odpověď

"Kuřecí steak na česneku, tymiánu a medu"
No, ponechme stranou co je to steak, že :-)
Pokud dělám stejné maso, tedy kus kuřecí nožky v kožuchu, tak nejprve opékám kůží dolů asi 2x delší dobu než posléze druhou stranu bez kůže a bohatě to stačí :yes:
...a troubu posléze nepoužívám :-)

casino: Milý casino. Video onoho receptu zcela přesně ukázalo, čím mám a nemám opékat nejdříve, takže jsem se toho držela a na chuti mu to neubralo. Já troubu "posléze" použila, abych se držela receptu tak, jak byl dán. Jídlo je skvělé a já nemám, co víc bych dodala.

Tématické fráze:
kuřecí steak, kuřecí steak na medu, kuřecí steak recept, kuřecí steaky na medu, kuřecí stehenní maso recepty, kuřecí steaky, kuřecí steaky recepty, steak z kuřete na na tymiánu, kuřecí stehenní steak, kuřecí steak z vykoštěných stehen, kureci steak s kůží, steaky na medu, kuřecí steak s medem, pečeme kuřecí steaky, doba pečení kuřecího steaku, kuřecí na medu s tymiánem, jak péct kuřecí steaky, kuřecí nožky na medu, kureci platek na medu, kuřecí steak na na medu

Suroviny:
stehno kuřecí, česnek, máslo, med, tymián, vývar masový, smetana na vaření, mouka hladká, kůra citronová, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu