Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Snadný nepečený karamelový dort ze sušenek Lotus

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dvevtroube dvevtroube

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 062 kJ /
3 361 kcal
Bílkoviny47,84 g
Tuky268,00 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 786 mg
Sodík 238 mg
Sůl0,74 g
Sacharidy187,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve jsem začala sušenkami. Ty jsem v sekáčku nasekala najemno. K sušenkám jsem přilila rozpuštěné máslo a směs jsem promíchala. Základ ze sušenek je hotový. Ten jsem přesypala do formy o průměru 18 cm. Sušenky jsem upěchovala a uhladila. Formu jsem vložila na 30 minut do mrazáku. Krok 2: Mezitím jsem si připravila náplň z žervé pokojové teploty. To jsem dala do mísy a vyšlehala dohladka. Trvá to jen chvilku. K žervé jsem přidala karamelovou pomazánku Lotus, vanilkový extrakt a šleháním jsem vše spojila. Krok 3: Dále jsem si připravila smetanu ke šlehání, přisypala jsem do ní moučkový cukr a vyšlehala do krémové konzistence. Dejte pozor, ať šlehačku nemáte tuhou. Šlehačku mějte studenou, ne o pokojové teplotě. Lépe se pak šlehá. Krok 4: Šlehačku jsem stěrkou vmíchala ke směsi žervé a karamelové pomazánky a nalila do formy na sušenkový základ. Povrch jsem uhladila. V tuhle chvíli dejte formu do lednice přes noc nebo na chvíli do mrazáku, než připravíte karamel. Krok 5: Na ten jsem do pánve nasypala krupicový cukr, třtinový cukr, špetku soli, máslo a vše jsem na střední stupeň nechala rozpustit. Když se vše rozpustilo a spojilo, přilila jsem smetanu ke šlehání, vanilkový extrakt a stále jsem míchala, dokud se vše opět nespojilo. Krok 6: Hotový karamel jsem nalila na dort. Pracujte rychle, jak je dort studený, karamel rychle tuhne, tak ať ho máte všude pěkně rovnoměrně. Karamel nechte zatuhnout v lednici. Krok 7: No a potom už jen dostaňte dort z formy. Nahřátým nožem objeďte formu kolem dokola. Pokud máte otevírací formu, máte to jednodušší. Já mám vyndávací dno, takže jsem si na stůl položila sklenici, na tu dala formu a tu stáhla dolů. Krok 8: Hotový dort můžete dozdobit šlehačkou. Nezapomeňte i dort krájet nahřátým nožem.

Zveřejněno 28. 10. 2018

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Snadný nepečený karamelový dort ze sušenek Lotus

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m4gr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Snadný nepečený karamelový dort ze sušenek Lotus

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m4gr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
dort z karamelovych sušenek, lotus sušenky dort, řezy z lotus sušenek, nepečený dort z karamelových sušenek, nepečené dorty, dezert z karamelových sušenek, nepečené dorty ze sušenek, řezy ze sušenek lotus, dorty recepty, sušenky lotus recepty, dort z lotos susenek, medovník z karamelových sušenek, nepeceny dort, nepečený dezert ze sušenek, rezy z karamelovych susenek, dezert z lotus susenek, nepečené řezy z lotus sušenek, sušenky lotus dort, nepeceny dort ze sušenek, recept na sušenky

Suroviny:
sušenky, máslo, sýr gervais, pomazánka, extrakt vanilkový, smetana ke šlehání, cukr moučkový, cukr krupice, cukr třtinový, sůl, máslo, smetana ke šlehání, extrakt vanilkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu