Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svatomartinské rohlíčky z křehkého těsta

Svatomartinské rohlíčky z těsta, které nemusí kynout, zvládnete připravit na poslední chvíli. Těsto je krásně křehké a dobře se s ním pracuje. Naplnit můžete makovou, ořechovou, tvarohovou či jinou oblíbenou náplní.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení

70 min (50 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 281 kJ /
3 891 kcal
Bílkoviny71,74 g
Tuky268,51 g
Vláknina27,20 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 120 mg
Sůl0,27 g
Sacharidy283,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na těsto vložte do mísy a zadělejte hladké těsto. Mouku přidávejte postupně, nelepí to tolik. Těsto zabalte do sáčku a nechte v lednici alespoň 30 minut odpočinout. Mezitím připravte náplň. Krok 2: Suroviny na makovou náplň (kromě másla) dejte do kastrůlku a přiveďte k varu. Pomalu několik minut vařte doměkka. Mák by se měl vařit klidně deset minut, aby byl opravdu vláčný. Podle potřeby přidejte i více mléka. Do hotové nádivky vmíchejte máslo a nechte úplně vychladnout. Krok 3: Zapněte troubu na 170 °C. Těsto rozdělte na tři stejné díly. Z každého dílu utvořte kouli a postupně rozválejte na kruhy. Každý kruh rádýlkem rozdělte na 8 výsečí, rozdělte na ně makovou náplň a zamotejte rohlíčky směrem do středu kruhu. Rohy jednotlivých dílků nejprve přehněte dovnitř a vytvarujte rohlíčky tak, aby konec zamotaného těsta byl dole. Krok 4: Pečte asi 20 minut - do zrůžovění těsta. Ještě horké na plechu potřete rozpuštěným máslem s rumem a důkladně pocukrujte.

TIP: Martinské podkovy z kynutého těsta

Zveřejněno 9. 11. 2018

Poznámka autorky hosta

Svatomartinských či bratislavských rohlíčků je tu hodně, toto těsto jsem ale nenašla, možná jsem hledala špatně. Nejblíže tomu (s menším množstvím tuku) jsou Yanullčiny strakonické štrúdly :D

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svatomartinské rohlíčky z křehkého těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Mvx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svatomartinské rohlíčky z křehkého těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Mvx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
svatomartinské rohlíčky, křehké makové rohlicky, svatomartinské rohlíčky recept, křehké těsto s octem, recepty z křehkého těsta, krehke testo, křehké těsto recept, svatomartinské rohlíčky s octem, svatomartinské rohlíčky s octem, svatomartinské rohlíčky nekynuté, těsto s octem, svatomartinské rohlíčky videorecept, křehké rohlíčky z z tvarohového těsta, rohlíčkové těsto recept, křehké rohlíčkové těsto nekynuté, vláčné svatomartinské rohlíčky, svatomartinske rohlicky ze sadla, měkké svatimartinske rohlíčky, svatomartinské rohlíčky náplň, svatomartinské roh, recept na svatomartinské roh

Suroviny:
mouka hladká, máslo, ocet, voda, žloutek, mák mletý, cukr vanilkový, cukr krupice, kůra citronová, koření do perníku, mléko, máslo, máslo, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu