Husa pomalu pečená, předem naložená v rozmarýnovo-solném láku
Pomalu pečená husa, předem naložená v láku, je lahůdka plná výrazné chuti a vůně. Díky marinování se maso dokonale proleží a získá jemnou bylinkovou chuť s nádechem rozmarýnu. Pomalu pečená do zlatova je křupavá na povrchu a šťavnatá uvnitř, ideální pro slavnostní tabuli.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 111 kJ / 27 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,60 g |
Tuky | 0,60 g |
Vláknina | 1,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 80,03 g |
Sůl | 200,00 g |
Sacharidy | 4,00 g |
Postup přípravy
Do vychladlého láku naložíme husu a necháme v chladnu 12-24 hodin odležet.
Poté husu z láku vyndáme a důkladně jí vodou opláchneme. Lák vylijeme. Krok 3: Tuk z husy nakrájíme na drobné kousky a dáme na dno pekáče. Husu osolíme a okmínujeme uvnitř i na povrchu. Položíme ji do připraveného pekáče prsy dolů, přiklopíme druhou částí pekáče a vložíme do trouby rozehřáté na 130 °C. Pečeme pozvolna 5 hodin. Půl hodiny před dokončením zvýšíme na 190 °C a 15 minut pečeme nepřikryté. Poté husu otočíme a dopečeme kůrčičku dozlatova. Během dopékání přeléváme výpekem. Krok 4: Husu naporcujeme a podáváme se zelím a knedlíkem.
Zveřejněno 10. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Husa pomalu pečená, předem naložená v rozmarýnovo-solném láku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j4w5
Moje poznámka
Husa pomalu pečená, předem naložená v rozmarýnovo-solném láku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j4w5
Nejnovější recepty
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 1 hodinou
Sezamové sušenky
Přidáno před 3 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 7 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno před 20 hodinami
Vajíčková pomazánka s medvědím česnekem
Přidáno 30. 3. 2025 13:01
Plněná vejce s žervé
Přidáno 30. 3. 2025 12:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Melounová zmrzlina s vanilkovým jogurtem
babykocis před 1 hodinou
Koláčky ze sýru
Dycky před 1 hodinou
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
Ctibor67 před 2 hodinami
Sedlácké brambory
hifiklub před 3 hodinami
Špagety s medvědím česnekem na způsob carbonara
TerezaD před 3 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Moanka před 3 hodinami
Jablečno-hruškový koláč s ořechy
Hana.Vodehnalova před 4 hodinami
Kuskus se sýrem cottage a zeleninou
ZboSy před 5 hodinami
Tatarák z pečeného celeru
ZboSy před 5 hodinami
Tématické fráze:
pomalu pečená husa v troubě,
pomalu pečená husa,
lak na husu,
husa ve slanem nalevu,
jak naložit husu,
slaný nálev na husu,
kachna naložená ve slaném nálevu,
kachna pred pecenim ve slanem nálevu,
kachna v solném roztoku,
nalozit maso do slaneho nálevu,
kachna naložena v laku,
husa v nálevu,
husa v slaném nálevu,
husa naložená ve slaném nalevu,
kachna naložena do slaného nalevu,
jak pozvolna pect husu,
solný lák na maso,
naložená kachna den předem,
solný nálev na kachnu,
slaném nálevu pečená husa
Suroviny:
husa,
sůl,
kmín celý,
sůl,
rozmarýn čerstvý,
voda
Komentáře (9)