Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 961 kJ / 4 532 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 168,56 g |
Tuky | 403,51 g |
Vláknina | 4,36 g |
Cholesterol | 869 mg |
Sodík | 1,07 g |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 55,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nakrájené maso zbavené příliš tučných částí, dáme vařit do mírně osolené vody (my používáme často papinův hrnec). Po uvaření maso scedíme a odložíme stranou.
Krok 2: Do kastrolu dáme máslo, nakrájenou cibuli, nové koření, pepř a citronovou kůru. Necháme zpěnit, poté přidáme sladkou papriku, opět necháme krátce zapěnit (pozor na zhořknutí). Základ zalijeme cca 8 dl vývaru. Mírně provaříme.
Krok 3: Do smetany zašleháme mouku a vlijeme do kastrolu. Mícháme do zhoustnutí a povaříme cca 20 minut. Za stálého míchání pomalu přiléváme odražené acidofilní mléko.
Krok 4: Omáčku přecedíme. Dochucujeme citronovou šťávou a solí.
Nakonec vložíme uvařené maso. Prohřejeme.
Nakonec vložíme uvařené maso. Prohřejeme.
Zveřejněno 11. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bok na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m4z0
Moje poznámka
Bok na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m4z0
Nejnovější recepty
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 9 hodinami
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 13 hodinami
Palačinky v troubě
Přidáno před 14 hodinami
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno před 16 hodinami
Koblížky z listového těsta plněné karamelovou šlehačkou
Přidáno před 16 hodinami
Velikonoční nádivka trochu dietnější
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Birdmann před 5 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Ivulinek před 7 hodinami
Poctivá květáková polévka
boxerka69 před 7 hodinami
Kuřecí maso s rýží
kacalovaleona před 11 hodinami
Vláčný velikonoční mazanec
Květoš před 12 hodinami
Krémová kedlubnová polévka se sýrem
brtna před 12 hodinami
Jarní zeleninová polévka s vejci
PetraN98 před 13 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Hanulka@ před 13 hodinami
Bramborový salát s fazolemi
TondaJ před 14 hodinami
Suroviny:
bok vepřový,
máslo,
citron,
koření nové koření,
cibule,
pepř čtyř barev,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
smetana sladká,
mléko acidofilní,
šťáva citronová,
sůl
Komentáře