Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bok na smetaně

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

clupmi clupmi

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 961 kJ /
4 532 kcal
Bílkoviny168,56 g
Tuky403,51 g
Vláknina4,36 g
Cholesterol 869 mg
Sodík 1,07 g
Sůl2,10 g
Sacharidy55,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájené maso zbavené příliš tučných částí, dáme vařit do mírně osolené vody (my používáme často papinův hrnec). Po uvaření maso scedíme a odložíme stranou. Krok 2: Do kastrolu dáme máslo, nakrájenou cibuli, nové koření, pepř a citronovou kůru. Necháme zpěnit, poté přidáme sladkou papriku, opět necháme krátce zapěnit (pozor na zhořknutí). Základ zalijeme cca 8 dl vývaru. Mírně provaříme. Krok 3: Do smetany zašleháme mouku a vlijeme do kastrolu. Mícháme do zhoustnutí a povaříme cca 20 minut. Za stálého míchání pomalu přiléváme odražené acidofilní mléko. Krok 4: Omáčku přecedíme. Dochucujeme citronovou šťávou a solí.
Nakonec vložíme uvařené maso. Prohřejeme.

Zveřejněno 11. 11. 2018

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bok na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m4z0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bok na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m4z0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bok vepřový, máslo, citron, koření nové koření, cibule, pepř čtyř barev, paprika sušená sladká, mouka hladká, smetana sladká, mléko acidofilní, šťáva citronová, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu