Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 117 kJ / 745 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,84 g |
Tuky | 67,69 g |
Vláknina | 9,54 g |
Cholesterol | 56 mg |
Sodík | 1,32 g |
Sůl | 3,20 g |
Sacharidy | 24,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji osmažíme dosklovata pokrájenou velkou cibuli (nebo dvě menší). Přidáme drobně pokrájenou slaninu, nasekaný česnek a ještě krátce osmažíme. Přisypeme bylinky, přidáme protlak a promícháme.
Krok 2: Přisypeme okapané spařené václavky, osolíme, okořeníme a pod poklicí za občasného promíchání podusíme. Je-li třeba, podléváme minimálním množstvím vývaru.
Krok 3: Pokud jsme použili kyselejší protlak, můžeme přidat i nepatrně cukru. Nakonec můžeme ještě dochutit kořením, česnekem, solí nebo sojovou omáčkou.
Krok 4: Do směsi můžeme přidat pro obměnu pokrájenou papriku nebo chilli papričku. Pokud chceme směs bezmasou, vynecháme slaninu a naopak, pokud chceme směs masitější, uděláme základ nejen z cibule, ale přidáme osmažit i cca 200 gramů mletého masa.
Krok 5: Na rozpáleném oleji nebo sádle osmažíme topinky, které můžeme potřít česnekem, případně si opečeme tousty a na ty nandáme václavkovou směs, kterou můžeme doplnit ještě strouhaným křenem, nebo posypat čerstvě nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Zveřejněno 13. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Topinky s václavkovou směsí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YPwp
Moje poznámka
Topinky s václavkovou směsí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YPwp
Nejnovější recepty
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 53 minutami
Nugátové cukroví
Přidáno před 3 hodinami
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
Přidáno před 5 hodinami
Plněná cottage placka nejen pro diabetiky
Přidáno před 6 hodinami
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 19 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Jednoduchý kynutý švestkový koláč má tenké těsto a na něm položené šťavnaté ovoce posypané voňavou drobenkou
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 39 minutami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 59 minutami
Pravý pařížský dort s krájecí polevou
Edward před 2 hodinami
Anglická omáčka
romankrejcik před 2 hodinami
Bramboračka č. 3
romankrejcik před 2 hodinami
Švestkový koláč - kynutý hrnkový
Alena Kovarova před 3 hodinami
Bleskové jablkové koblížky s mrkví
Wikki před 4 hodinami
Poctivá květáková polévka
Pecka před 4 hodinami
Květák pečený s bramborami a slaninou v jednom pekáčku
Pecka před 4 hodinami
Pařížský salát
Pecka před 4 hodinami
Tématické fráze:
smes na topinky z václavek,
recepty z vaclavek,
smès z václavek na topinky,
želeninova smes svaclavkami na topinky,
recept na moravské topinky
Suroviny:
olej,
cibule,
česnek,
slanina,
sůl,
pepř mletý,
kmín drcený,
tymián,
protlak rajčatový,
protlak,
Komentáře