Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená zelenina se sýrovou pěnou

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 361 kJ /
1 042 kcal
Bílkoviny30,25 g
Tuky90,35 g
Vláknina5,08 g
Cholesterol 310 mg
Sodík 1,22 g
Sůl3,10 g
Sacharidy24,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky (dýni hokaido nemusíme loupat). Zakápneme ji olejem, osolíme a dáme do (na 180 st.) vyhřáté trouby. Pečeme cca 20 minut. Krok 2: Sýrová pěna:
1.den: sýr nakrájíme na malé kousky. Smetanu přivedeme k varu a zalijeme sýr. Necháme ho rozpustit, prošleháme a přecedíme přes jemné sítko. Necháme vychladnout, zakryjeme a dáme přes noc do ledničky.
2. den: připravenou smetanu vyšleháme. Krok 3: Zeleninu dochutíme citronovým pepřem, případně přisolíme a posypeme jemně nakrájenou cibulovou natí a podáváme s pěnou.

Zveřejněno 18. 11. 2018

Poznámka autorky maris

Taleggio je polotvrdý zrající italský sýr, dobře se rozpoušti a hodí se i k zapékání. Je vynikajíci i ve studené kuchyni.

Zdroj: italská kuchyně

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená zelenina se sýrovou pěnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Jq9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená zelenina se sýrovou pěnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Jq9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Šľahačka so syrom má akú konzistenciu? Normálna ľahká pena, alebo je to také tuhšie? Netušila som, že existuje takéto niečo, máš to krásne.

magdalenka: byla jsem zvědavá jak se to vyšlehá, ale šlo to dobře, jako čistá šlehačka. No možná ne hodně tuhá, ale drželo to dobře. :-8 diky:-K

Suroviny:
dýně hokkaido, mrkev, batáty, olej olivový, sůl mořská, pepř citronový, nať cibulová, smetana ke šlehání, sýr

Přidat fotografie receptu