Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Filety s koprovým přelivem

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 520 kJ /
841 kcal
Bílkoviny97,97 g
Tuky42,31 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 427 mg
Sodík 428 mg
Sůl0,98 g
Sacharidy16,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety dle vlastního výběru pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme čerstvě nasekaným koprem (lze použít i sušený). Kdo chce, může na filety přidat i trošičku čerstvé, na jemno nastrouhané kůry z citronu. Necháme odležet v teple cca hodinku, pak smažíme na rozpuštěném másle s trochou oleje nebo jen na oleji z obou stran. Krok 2: Přeliv: na rozpuštěném másle necháme zpěnit hladkou mouku (světlá jíška), ke které nasypeme nasekaný kopr a špetku citronové kůry. Vše osmažíme jen krátce, za stálého míchání přilijeme mléko nebo smetanu dle požadované hustoty, krátce provaříme, dochutíme solí, citronovou šťávou a malým množstvím cukru. Vše dle vlastní chuti. Krok 3: Filety na talíři přelijeme koprovým přelivem (bešamelem) a podáváme s vařeným bramborem.

Zveřejněno 21. 11. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filety s koprovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ygGV

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filety s koprovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ygGV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
treska s koprovym přelivem, pstruh s koprovým přelivem, losos s koprovým přelivem

Suroviny:
filet z tresky, sůl, pepř bílý, šťáva citronová, kopr, máslo, máslo, mouka hladká, kopr, sůl, mléko plnotučné, kůra citronová, šťáva citronová, cukr krupice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu