Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Boženčina podkova

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 16

16

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 479 kJ /
4 895 kcal
Bílkoviny107,10 g
Tuky145,55 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 1,42 g
Sodík 1,08 g
Sůl2,62 g
Sacharidy762,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dortovou formu vymažeme tukem a na dno dáme pečící papír, boky vysypeme polohrubou moukou. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do druhé mísy dáme žloutky, moučkový cukr, vanilkový cukr, rum, vodu, olej a vyšleháme do hustého krému. Pomalu přimícháme mouku, do které jsme dali prášek do pečiva a 1/4 sněhu. Naposledy lehce vmícháme zbytek sněhu. Těsto dáme do formy a pečeme ho v předem vyhřáté troubě na 150°C na 50 minut. Krok 2: Krém uděláme tak, že uvaříme hustou kaši z mléka, hladké mouky a vanilkových cukrů. Musíme dát pozor, aby se neudělaly hrudky. Heru vyšleháme s moučkovým cukrem a rumovým aroma do pěny a pomalu přidáváme po lžících vychladlou kaši. Vyšleháme nadýchaný krém, dáme vychladit do lednice. Připravíme mléčný marcipán a to tak, že do misky dáme sušené mléko, moučkový cukr a olej. Vše zamícháme a ve trošce vody rozmícháme potravinářskou barvu, podle potřeby vezmeme namíchané mléko a přidáme tolik vody, abychom měli tvárnou hmotu. Vypracujeme růže a to tak,že vykrojíme 3/4 kolečka, smotáme ho do ruličky a na to přilepíme přes sebe 3 vykrájená kolečka, upravíme je do tvaru růže a vykrojíme lístečky. Polevu uděláme tak, že rozkrájíme tuk a dáme ho do misky, na to nalámeme na kousky čokoládu a pomalu rozehřejeme v mikrovlnné troubě. Často mícháme. Umícháme do hladka, přidáme smetanu a vyšleháme. Polevu uděláme teprve tehdy, až budeme mít slepený dort. Krok 3: Studený korpus rozkrojíme na 3 díly, slepíme je krémem. Boky pomažeme krémem, posypeme kokosem. Vrch dortu polijeme polevou, necháme ztuhnout. Nakonec ozdobíme krémem a mléčným marcipánem .

Zveřejněno 22. 11. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Boženčina podkova

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QEE7

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Boženčina podkova

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QEE7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
dorty podkova, podkova recept, velká podkova máslová, recept na dortové těsto, svatebni dorty podkovy, kremove podkovy dorty, krémové dorty podkova, krém hera máslová, pečení podkovy recept, podkova recepty, boženčina na dort podkova, kremovy dort podkova, dort krémový podkova, těsto na dorty, podkovy kuchařka pečení, recepty na dorty do formy podkova, kolecka z rulicek miska, podkova dort, narozeninova podkova

Suroviny:
vejce, mouka polohrubá, cukr moučkový, cukr vanilkový, prášek do pečiva, voda, olej, rum, tuk hera, mléko, cukr moučkový, mouka hladká, cukr vanilkový, rumové aroma, čokoláda na vaření, tuk, smetana ke šlehání, mléko sušené polotučné, cukr moučkový, olej, potravinářské barvivo, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu