Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pudinkový jablečník

Krásně žlutý a vanilkou vonící moučník jsme získali přidáním pudinkového prášku do těsta. Bohatá jablečná náplň, ochucená skořicí, skvěle sekunduje použitému těstu. Upečený jablečník posypeme moučkovým cukrem.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 500 kJ /
2 988 kcal
Bílkoviny56,69 g
Tuky125,94 g
Vláknina20,90 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 655 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy396,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pekáček vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou. Krok 2: Žloutky umícháme s moučkovým cukrem, vanilkovými cukry a povolenou Herou do pěny. Přilijeme mléko, ve kterém jsme rozmíchali oba vanilkové pudinky. Krok 3: Z bílků ušleháme tuhý sníh, 1/4 přidáme do těsta a zamícháme. Do mouky přidáme kypřící prášek a nasypeme pomalu do těsta. Naposledy lehce přimícháme zbytek sněhu. Krok 4: Těsto rozetřeme do pekáčku, poklademe kousky nakrájených jablek a pokapeme rozpuštěným tukem. Posypeme skořicovým cukrem a dáme péci do předem vyhřáté trouby na 170°C na 40 minut. Necháme vychladnout a nakrájíme. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.

TIP: Jak na domácí skořicový cukr

Zveřejněno 23. 11. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pudinkový jablečník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1AA3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pudinkový jablečník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1AA3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Michaela Medkova: moc a moc vám děkuji.:-K:-K:-K

Lenika: Děkuji, máte ho nádherný.:-K :-K

Dobrá buchta, rychlovka co neurazí. :yes:

Nevím, jestli autorka odpoví, ale prozkoumala jsem její recepty na pečení a VŠUDE je Hera...tam, kde bych já dala určitě máslo. Má to nějaký důvod? Kromě financí? Ano, jsou recepty, kde je Hera asi lepší než máslo - třeba těsto na závin, ale podle mne těch receptů je minimum.

Eja57: Já používám Heru máslová chuť , máslo také.


Michaela Medkova: Moc děkuji potěší to.

Dnes jsem pekla tento jablecnik a je moc dobrý,dekuji za recept:-K

Tématické fráze:
jablečník recept, jablečník s pudinkem, jablecnik s ludinkem, pudinky

Suroviny:
vejce, mouka polohrubá, tuk hera, cukr moučkový, cukr vanilkový, pudink vanilkový, mléko, kypřící prášek do pečiva, jablko, tuk hera, cukr skořice

Přidat fotografie receptu