Pudinkový jablečník
Krásně žlutý a vanilkou vonící moučník jsme získali přidáním pudinkového prášku do těsta. Bohatá jablečná náplň, ochucená skořicí, skvěle sekunduje použitému těstu. Upečený jablečník posypeme moučkovým cukrem.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 500 kJ / 2 988 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,69 g |
Tuky | 125,94 g |
Vláknina | 20,90 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 655 mg |
Sůl | 1,42 g |
Sacharidy | 396,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pekáček vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou.
Krok 2: Žloutky umícháme s moučkovým cukrem, vanilkovými cukry a povolenou Herou do pěny. Přilijeme mléko, ve kterém jsme rozmíchali oba vanilkové pudinky.
Krok 3: Z bílků ušleháme tuhý sníh, 1/4 přidáme do těsta a zamícháme. Do mouky přidáme kypřící prášek a nasypeme pomalu do těsta. Naposledy lehce přimícháme zbytek sněhu.
Krok 4: Těsto rozetřeme do pekáčku, poklademe kousky nakrájených jablek a pokapeme rozpuštěným tukem. Posypeme skořicovým cukrem a dáme péci do předem vyhřáté trouby na 170°C na 40 minut. Necháme vychladnout a nakrájíme. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 23. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pudinkový jablečník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1AA3
Moje poznámka
Pudinkový jablečník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1AA3
Nejnovější recepty
Domácí kváskový chléb
Přidáno před 1 hodinou
Zapečené jitrnice na zelí
Přidáno před 5 hodinami
Prejtem plněné bramborové knedlíky se špenátem
Přidáno před 5 hodinami
Jitrnice s vaječnými kroupami
Přidáno před 5 hodinami
Jelítko s nastavovanou kaší
Přidáno před 5 hodinami
Opečené jitrnice s růžičkovou kapustou
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těstoviny s cuketou a sušenými rajčaty
Neregistrovaný před 7 minutami
Chutné vafle
Neregistrovaný před 7 minutami
Vepřové na zelí a pivu
Neregistrovaný před 14 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Neregistrovaný před 17 minutami
Zázvorovice
Neregistrovaný před 19 minutami
Tilápie na přepuštěném másle a bylinkách
Neregistrovaný před 19 minutami
Sušenky
Neregistrovaný před 22 minutami
Jemné domácí houskové knedlíky
Neregistrovaný před 27 minutami
Krkovička na hořčici z remosky
Neregistrovaný před 29 minutami
Brokolice zapečená s bešamelem a sýrem
Neregistrovaný před 32 minutami
Tématické fráze:
jablečník recept,
jablečník s pudinkem,
jablecnik s ludinkem,
pudinky
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
tuk hera,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
pudink vanilkový,
mléko,
kypřící prášek do pečiva,
jablko,
tuk hera,
cukr skořice
Komentáře (6)