Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený toast s bešamelem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Katharina

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 905 kJ /
933 kcal
Bílkoviny100,92 g
Tuky55,02 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 1,73 g
Sodík 2,66 g
Sůl6,06 g
Sacharidy8,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvičce připravíme baby špenát. Přidáme česnek, sůl a pepř dle chuti. Krok 2: Dále připravíme toasty, které hned dáváme na plech s pečícím papírem. 6 ks slabě namažeme máslem. Přidáme dva plátky šunky, 2 plátky sýru, baby špenát a z dalších 6 kusů vykrojíme vnitřek, aby zbyly okraje kůrky. Přidáme je na připravené toasty. Krok 3: Po jednom kusu vyklepneme vejce do vzniklé prohlubně. Krok 4: Nakonec připravíme bešamel.
Dělám dle oka, takže poměry bohužel nevím.
V menším hrnci rozpustíme tuk, přidáme mouku, mléko a nakonec sýr. Vše řádně promícháme (ať není moc řídký - tak akorát), přidáme okolo toastu a pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C cca 10-15 minut, pokud chcete mít žloutek na hniličko.

Zveřejněno 27. 11. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený toast s bešamelem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0zZ7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený toast s bešamelem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0zZ7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Já moc nerozumím tomu vejci....horní plátek toastového chleba vykrojíme, aby zbyl jen okraj, dáme připravené! vejce - dle foto volské oko - a dáme na 15 minut do trouby....ještě bych pochopila, že do té vzniklé prohlubně to vajco vyklepnu, ono to tak totiž na fotce i vypadá....to rozhodně není hotové volské oko po 15 minutách v troubě.....
Bešamel "okolo" po 15-ti minutách v troubě si představuji;-) ale dle foto myšleno asi na kraj toho toastu....
Kačule, ono to asi dobré bude, ale napiš to nějak srozumitelně:-K

:no: Takhle napsané je to pěkný paskvil. Aby byl bešamel akorát, je důležitý přesný poměr tuku, mouky a MLÉKA, které zde zcela chybí. Sýr se v něm pak nechává jen rozpustit.

Prima - může to být dobré! :yes: Jen bych se zeptala, jaký význam má nalít sýrový bešamel kolem toustu - to se musí připéct, ne? A jak se to pak podává?

Použití hladké mouky od oka na bešamel je taky dost široký pojem:-(( Už se ničím neředí? Jen tím strouhaným sýrem?
A to vejce připravíme jak?

Recept je třeba asi doplnit, upravit :-)

Tématické fráze:
recept na zapečené tousty, tousty s bešamelem, toust s bešamelem, zapečené tousty s besamelem, zapékané tousty s bešamelem, zapečený toast, bešamelové tousty, vejce s besmelem, toast s bechamelem, toust s bešamel, tousty zapečené v besamelu, toastovy chleb zapeceny s vejcem, recept- zapečený rohlík s bešamelem, tousty s besamalem

Suroviny:
chléb, vejce, špenát baby, česnek, šunka, sýr gouda, sýr, máslo, mléko, sůl, pepř, tuk, mouka hladká, pečící papír

Přidat fotografie receptu