Naše perníčky
Snad každá rodina má svůj vlastní vyzkoušený recept na perníčky, který se dědí z generace na generaci. Měkké medové perníčky mají díky různým tvarům v oblibě hlavně děti, které můžete do pečení a zdobení aktivně zapojit.
Suroviny pro 1 dávka
podle velikosti tvarů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 36 937 kJ / 8 828 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 178,47 g |
| Tuky | 220,58 g |
| Vláknina | 41,30 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 10,85 g |
| Sůl | 2,08 g |
| Sacharidy | 1 480,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: V jedné míse smícháme všechny sypké suroviny a ve druhé všechny tekuté. Vše spolu spojíme a propracujeme ve vláčné těsto.
Krok 2: Těsto dáme do igelitového sáčku a uložíme do lednice na 24 hodin, aby se odleželo.
Krok 3: Z těsta vyválíme plát o tloušťce 3-5 mm a vykrajujeme z něj různé tvary, které přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Včas rozehřejeme troubu na 175 °C.
Krok 4: Plech vložíme do trouby a perníčky pečeme mírně dozlatova asi 8-10 minut.
Krok 5: Aby byly perníčky lesklé, tak je ihned po vytažení z trouby potřeme vejcem rozšlehaným v mléce a necháme je zaschnout.
Krok 6: Perníčky necháme pár dnů vydýchat a pak je nazdobíme.
Krok 7: Moučkový cukr na polevu je potřeba několikrát prosít a poté přidat (prolít přes sítko) bílek a citronovou šťávu a ušlehat polevu.
Krok 8: Polevu plníme do cukrářské zdobící tužky a perníčky ozdobíme dle vlastní fantazie.
Zveřejněno 29. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Naše perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zjk7
Moje poznámka
Naše perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zjk7
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 23 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 4 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 4 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 4 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 4 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 5 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 6 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 6 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 7 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 7 hodinami
Tématické fráze:
recept na perníčky,
perníčky recept,
recepty na perníčky,
recept pernicky#utm_content=lista,
perníčky po vytažení z do trouby,
top recepty perníčky,
perníčky recept,
recept pernicky,
jak ozdobi perníčky recept
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
soda jedlá,
kakao,
med,
máslo,
vejce,
rum,
mléko,
koření do perníku,
vejce,
mléko,
cukr moučkový,
bílek,
šťáva citronová
Komentáře (11)