Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kváskové placky se zelím a uzeným bokem

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 353 kJ /
1 996 kcal
Bílkoviny69,45 g
Tuky52,55 g
Vláknina28,80 g
Cholesterol 69 mg
Sodík 6,14 g
Sůl15,00 g
Sacharidy297,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem umícháme rozkvas. Všechny suroviny spolu dobře promícháme a zakryté necháme v teple místnosti 12-14 hodin kvasit. Krok 2: V nepřilnavém hrnci rozpustíme drobně krájené kostičky uzeného bůčku, přidáme propláchnuté zelí, maličko vody, sůl a podusíme doměkka. Vody je třeba dát opravdu málo, jen tak, aby bylo zelí udušené, bez zbytečné vody kolem. Krok 3: K hotovému rozkvasu přidáme podušené zelí s uzeným a všechny další suroviny na těsto. Dobře promísíme a necháme asi 45-90 minut nakynout. Krok 4: Z nakynutého těsta pak lžící nabíráme hromádky (9-12), které na plechu s pečícím papírem nebo fólií roztlačíme do placičky o síle 1-1,5 cm. Necháme nakynout a upečeme ve vyhřáté troubě (200-210°C/20-25 minut).

Zveřejněno 1. 12. 2018

Poznámka autorky cathleen

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kváskové placky se zelím a uzeným bokem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VMR9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kváskové placky se zelím a uzeným bokem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VMR9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
placky z kvasku, žitné placky se zelím, staročeské placky plněné zelím, placky z kvašeného zelí, placky z kvašeneho zelí recepty, placek se zelim a uzenym, placka se zelím, chlebové placky s uzeným a zelím, kvašené placky, recepty s uzeným bokem, chlebové placky s uzeným, uzené a pšeničné placky

Suroviny:
zelí, bůček uzený, sůl, voda, mouka celozrnná žitná, voda, mouka chlebová, sůl, kmín drcený

Přidat fotografie receptu