Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečné řezy jako páj

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Janja

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Porce: Koláčová forma (na plech dvojnásobek)

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 702 kJ /
2 080 kcal
Bílkoviny27,20 g
Tuky81,75 g
Vláknina19,40 g
Cholesterol 4 mg
Sodík 255 mg
Sůl0,92 g
Sacharidy299,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka oloupeme, pokrájíme na kousky a dusíme (nerozdusit) s oběma cukry. V závěru přidáme pudink rozmíchaný ve vodě (méně než je v návodu) . Směs je ŘÍDKÁ kaše. Povaříme pak jen krátce, bude se ještě péct. Krok 2: Vypracujeme těsto a rozdělíme cca na poloviny. Vyválíme dvě placky. Jednou vyložíme formu (nevymazáváme) a vytáhneme okraje. Naneseme náplň, posypeme sekanými ořechy (část si necháme na posyp horní části) a rozinkami. Přikryjeme druhou plackou a okraje spojíme,ev. ozdobíme hroty vidličky. Potřeme vejcem a posypeme ořechy.Těsto na povrchu propícháme. Pečeme při 165-170 st. až povrch zrůžoví. Krok 3: Po vychladnutí můžeme pocukrovat (ale nemusíme).
Je to vlastně štrúdlové těsto bez vejce. Jablka někdy nedusím, ale s pudinkem je náplň kompaktnější. Ani potírat vejcem se nemusí. Těsto je velmi křehké.

Zveřejněno 5. 12. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečné řezy jako páj

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OBwG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečné řezy jako páj

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OBwG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
jablečná paj, jablečná páj, páje jablecne

Suroviny:
mouka hladká, tuk hera, prášek do pečiva, šťáva citronová, mléko, sůl, jablko, ořechy, rozinky, pudink vanilkový, cukr krystal, cukr vanilkový, vejce

Přidat fotografie receptu