Postup přípravy
Krok 1: Maso promícháme s kečupem, hořčicí, solí atd. a zředíme vodou na kašovitou konzistenci. Chuť je na vás :-)
Troubu předehřejeme na 200 st. Krok 2: Oloupané brambory pokrájíme na plátky.Cibuli na kolečka, rovněž i mrkev. Krok 3: Zapékací formu (pekáček s víkem) vyskládáme plátky slaniny i po stranách. Odhadneme, kolik vrstev se vejde do formy a podle toho si rozdělíme masovou směs, mrkev a cibuli. Brambor je třeba o vrstvu víc.
Na dno rozprostřeme část masa, na ni kroužky cibule, mrkev a brambory. Ty osolíme a pokmínujeme a vrstvíme dál. Poslední vrstvou jsou plátky brambor. Krok 4: Přikryjeme víkem (ev. alobalem, když víko není) a pečeme, vlastně dusíme cca hodinu. Průběžně kontrolujeme. Jestliže se zdá, že tekutiny je málo, tak přilijeme. Ale opatrně, v pokrmu by měla zůstat šťáva a ne voda.
Jídlo je hotové, když jsou brambory měkké. Pak sundáme víko a ještě necháme troubu pracovat na kůrčičce.
Po mírném zchladnutí servírujeme s dobrým chlebem...a třeba i zeleninovým salátem. Pivo nezaškodí :-))
Troubu předehřejeme na 200 st. Krok 2: Oloupané brambory pokrájíme na plátky.Cibuli na kolečka, rovněž i mrkev. Krok 3: Zapékací formu (pekáček s víkem) vyskládáme plátky slaniny i po stranách. Odhadneme, kolik vrstev se vejde do formy a podle toho si rozdělíme masovou směs, mrkev a cibuli. Brambor je třeba o vrstvu víc.
Na dno rozprostřeme část masa, na ni kroužky cibule, mrkev a brambory. Ty osolíme a pokmínujeme a vrstvíme dál. Poslední vrstvou jsou plátky brambor. Krok 4: Přikryjeme víkem (ev. alobalem, když víko není) a pečeme, vlastně dusíme cca hodinu. Průběžně kontrolujeme. Jestliže se zdá, že tekutiny je málo, tak přilijeme. Ale opatrně, v pokrmu by měla zůstat šťáva a ne voda.
Jídlo je hotové, když jsou brambory měkké. Pak sundáme víko a ještě necháme troubu pracovat na kůrčičce.
Po mírném zchladnutí servírujeme s dobrým chlebem...a třeba i zeleninovým salátem. Pivo nezaškodí :-))
Zveřejněno 5. 12. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ďábelské ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PDxl
Moje poznámka
Ďábelské ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PDxl
Nejnovější recepty
Vánoční stromečky
Přidáno před 1 hodinou
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 2 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 4 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 5 hodinami
Roláda Alžírská káva (světlá)
Přidáno před 13 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 11 minutami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 1 hodinou
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 1 hodinou
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 2 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 15 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 16 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 16 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 17 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 17 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 18 hodinami
Tématické fráze:
dábelské ragú se brambory se slaninou,
toust s ragů,
dabelske kureci ragú,
hovězí zadní ragú,
ďábelské maso v alobalu,
dabelske ragu recepz,
dabelské plátky s brambory
Suroviny:
brambory,
mrkev,
cibule,
slanina,
kečup sladký,
hořčice,
sůl,
koření,
kmín mletý
Komentáře