Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ďábelské ragú

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Janja

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Maso promícháme s kečupem, hořčicí, solí atd. a zředíme vodou na kašovitou konzistenci. Chuť je na vás :-)
Troubu předehřejeme na 200 st. Krok 2: Oloupané brambory pokrájíme na plátky.Cibuli na kolečka, rovněž i mrkev. Krok 3: Zapékací formu (pekáček s víkem) vyskládáme plátky slaniny i po stranách. Odhadneme, kolik vrstev se vejde do formy a podle toho si rozdělíme masovou směs, mrkev a cibuli. Brambor je třeba o vrstvu víc.
Na dno rozprostřeme část masa, na ni kroužky cibule, mrkev a brambory. Ty osolíme a pokmínujeme a vrstvíme dál. Poslední vrstvou jsou plátky brambor. Krok 4: Přikryjeme víkem (ev. alobalem, když víko není) a pečeme, vlastně dusíme cca hodinu. Průběžně kontrolujeme. Jestliže se zdá, že tekutiny je málo, tak přilijeme. Ale opatrně, v pokrmu by měla zůstat šťáva a ne voda.
Jídlo je hotové, když jsou brambory měkké. Pak sundáme víko a ještě necháme troubu pracovat na kůrčičce.
Po mírném zchladnutí servírujeme s dobrým chlebem...a třeba i zeleninovým salátem. Pivo nezaškodí :-))

Zveřejněno 5. 12. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ďábelské ragú

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PDxl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ďábelské ragú

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PDxl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
dábelské ragú se brambory se slaninou, toust s ragů, dabelske kureci ragú, hovězí zadní ragú, ďábelské maso v alobalu, dabelske ragu recepz, dabelské plátky s brambory

Suroviny:
brambory, mrkev, cibule, slanina, kečup sladký, hořčice, sůl, koření, kmín mletý

Přidat fotografie receptu