Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bavorské vdolky

Bavorské vdolky. Jídlo, které nás v dětství smiřovalo s existencí školních jídelen. Oblíbené napříč generacemi. Zkuste je připravit podle tohoto podrobného receptu i doma. Budou skvělé a daleko za sebou nechají vzpomínky na ty jídelnové.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dvevtroube dvevtroube

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 739 kJ /
2 328 kcal
Bílkoviny72,82 g
Tuky49,72 g
Vláknina14,00 g
Cholesterol 610 mg
Sodík 710 mg
Sůl1,67 g
Sacharidy348,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy od robota prosijeme hladkou a polohrubou mouku. Do mouky uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí. Droždí zasypeme trochou cukru, zalijeme trochou vlažného mléka a zasypeme moukou. Mísu přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vzejít kvásek, trvá to asi 15 minut. Krok 2: Po vykynutí kvásku do mísy přidáme sůl, zbylý cukr, rozpuštěné vlahé máslo, zbylé vlažné mléko, vejce, rum a robotem necháme vypracovat těsto. Kdybychom ho měli řídké, přisypeme do těsta ještě trochu mouky a vařečkou vypracujeme vláčné těsto, které nakonec posypeme trochou mouky. Mísu opět přikryjeme utěrkou a těsto necháme cca 30 minut kynout na teplém místě. Krok 3: Vykynuté těsto přendáme na pomoučněnou pracovní plochu a ještě ho propracujeme. Těsto rozválíme na plát silný asi 2 cm a vykrajujeme kolečka. Kolečka necháme kynou dalších 10 minut a potom do nich uděláme z jedné strany důlek. Krok 4: Vdolky smažíme v kastrůlku v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Nejdříve je do oleje vkládáme důlkem dolů a pak otočíme. Po usmažení je dáme okapat na ubrousek. Krok 5: Tvaroh a vanilkový cukr prošleháme ručním šlehačem. Krok 6: Vdolky dozdobíme povidly a ochuceným tvarohem.

TIP: Jak se dělají vdolky - oblíbené recepty

Zveřejněno 7. 12. 2018

Poznámka autorky dvevtroube

Vdolků jsem měla 25 a ze zbylého těsta jsem udělala pletence.

Video recept: https://youtu.be/mDMudEZ_YtU

Blog: https://dvevtroube.blogspot.com/2018/12/bavorske-v...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bavorské vdolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0zxG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bavorské vdolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0zxG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Vdolky nám moc chutnaly<3, děkuji za recept:-K

:yes:

Vynikající recept :yes::yes: Vdolky se při smažení krásně nafouknou a těsto přitom zůstane krásně pružné. :yes:

Právě jsem je dodělala a jsou skvělé. S těstem se dobře pracuje, vdolečky jsou jemné a moc dobré. :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Výborný recept :yes::yes:

:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
bavorský vdolek, vdolky z hladké mouky, bavorské vdolky, bavorský vdolek recept, vdolky recept, recept na vdolky, recept na bavorské vdolky, dulek do vdolku, bavorské vdolky video, bavorské vdolečky top recept, bavorské vdolečky s parádou, vdolky, bavorske vdolku recept, bavorské vdolky z hladke mouky, vdolky z robotu, vdolky z robota, bavorský dolek, vdolky video, recept vláčné recept na vdolky, nejlepší recept na na bavorské vdolečky

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, droždí čerstvé, cukr krupice, mléko, máslo, vejce, sůl, rum, olej, povidla švestková, tvaroh, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu