Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 337 kJ /
1 276 kcal
Bílkoviny28,74 g
Tuky89,00 g
Vláknina63,46 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 2,65 g
Sůl6,16 g
Sacharidy58,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso pokrájíme na plátky a po stranách nařízneme, aby se nám nekroutilo při tepelné úpravě. Naklepávat nemusíme, stačí osolit a opepřit. Krok 2: Na trošce oleje osmažíme plátky masa a na nudličky nebo kostičky pokrájenou slaninu dozlatova. Poté plátky vyndáme stranou, do výpeku přisypeme pokrájenou hlívu, pórek a řapíkatý celer, nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Vše za občasného promíchání orestujeme jen do povadnutí, pak vrátíme zpět plátky masa, podlijeme cca 200 ml vývaru a dusíme pod poklicí doměkka, za občasného promíchání a případného podlití, dle potřeby. Krok 3: Když máme maso měkké, dle chuti dosolíme a opepříme, pokud jsme podlili trochu více, můžeme sos zahustit troškou jíšky a provaříme. Krok 4: Podáváme s bramborem, rýží, gnocchi nebo noky a na talíři ještě posypeme troškou jemně nasekaného čerstvého zázvoru.

Zveřejněno 9. 12. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g4gZ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g4gZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
dušená vepřová krkovička

Suroviny:
slanina farmářská, hlíva ústřičná, pórek, celer, česnek, zázvor, zázvor, sůl, pepř, olej, vývar,

Přidat fotografie receptu