Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Holandské řízky - odlehčené

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 760 kJ /
2 333 kcal
Bílkoviny116,40 g
Tuky191,40 g
Vláknina3,30 g
Cholesterol 386 mg
Sodík 1,24 g
Sůl2,85 g
Sacharidy34,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček umeleme a smícháme s mlékem a dáme na dvě hodinky do lednice. Poté přidáme strouhaný sýr a jemně nastrouhané brambory. Směs propracujeme a dochutíme. Krok 2: Tvoříme ploché řízky a obalujeme v trojobalu. Smažíme v dostatečné vrstvě oleje z obou stran. Hotové odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.

Zveřejněno 10. 12. 2018

Poznámka autorky mika59

Řízky jsou šťavnaté a brambory tam nejsou cítit. Se směsí se dobře pracuje, je pevná a nerozpadá se.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Holandské řízky - odlehčené

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v4AL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Holandské řízky - odlehčené

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v4AL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

magdalenka: Moc ti děkuji za vyzkoušení a skvělou fotku. ;-) Potěšilo mě to:-K:-K:-K

Bola som zvedavá, čo v holandských rezňoch spravia tie varené zemiaky. (Do čevabčiči pridávam surové nastrúhané zemiaky.) Postupovala som podľa receptu, rezne sú naozaj skvelé, zemiaky necítiť. Sú jemné, šťavnaté a veľmi chutné. Dala som goudu a trochu eidamu. Odteraz robím iba podľa teba, vďaka. A nedokonalé foto pridávam.

Zapomněla jsem napsat, že přidávám brambory syrové, jemně nastrouhané. Jelikož obsahují škrob, tak maso dobře zahustí.

Skvělý tip, děkujeme, mleté maso miluju:-K<3:-)

Mnaaam parada urcite vyskusam:yes::yes::yes::yes::yes:

Tohle neznám ,brambory ?? skusím,vypadají dobře,.Doufám že tu píší pravdu:-):-):-)

Přidat k mletému masu brambory je výborné. Dělám to už dlouho, i do sekané nebo karbanátků a nikdy to není na úkor kvality nebo chuti, můžu jen doporučit :yes::-K

dobrý nápad,člověk se pořád učí:yes:

Super hned ukládám a musím vyzkoušet<3

Ten bůček jsem tak dělala taky, do mléka, nejlépe na noc, ale neznám v tom ty brambory. Zase jsem o něco chytřejší :-)

Tématické fráze:
holandske rizky, recept na holandské řízky, holandský řízek, holandský řízek odlehčený, holandsky rizek top recepty, holandské řízky z. celeru, holanský rizky, holandské řízky recept, recept na holandský řízek recept, recept na holanský na holandský řízek, top recepty na holandský řízek, holandsky řízek recept, recepty holandský rizek, sekané holandské řízky, sekaná odlehčená bramborem, odlehčene karbanátky, holandské řízky bez mouky a strouhanky, odlehčený holandský řízek

Suroviny:
bůček, brambory, sýr gouda, mléko, sůl, pepř, vejce, mouka hladká, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu