Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Treska se smetanovým přelivem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 822 kJ /
675 kcal
Bílkoviny68,70 g
Tuky24,12 g
Vláknina18,70 g
Cholesterol 252 mg
Sodík 307 mg
Sůl0,68 g
Sacharidy42,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety bez kůže z tmavé tresky osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Ty pak na kousku másla osmažíme z obou stran lehce dozlatova. Krok 2: Smažené filety odložíme na předehřátý talíř a do výpeku nasypeme osmažit žampiony pokrájené na měsíčky či plátky. Po osmažení přidáme krátce osmažit i jemně nasekaný česnek a na nudličky pokrájená, okapaná, v oleji nakládaná rajčata. Krok 3: Přidáme promíchanou zakysanou smetanu pokojové teploty, osolíme, opepříme a necháme chvíli probublat v pánvi na velmi mírném ohni. Krok 4: Podáváme s těstovinami nebo bramborovou přílohou, kdy část přílohy a tresku přelijeme smetanovým přelivem. Před podáváním můžeme dochutit čerstvě nasekanou plocholistou petrželkou.

Zveřejněno 10. 12. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska se smetanovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ak57

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska se smetanovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ak57

Marie

Tématické fráze:
treska recepty, treska,recepty, treska recept, treska na masle se zakysanou, treska a žampiony na smetaně, treska bez kuze priprava, top recepty treska

Suroviny:
filet z tresky, sůl, pepř mletý, máslo, žampióny, rajče sušené, česnek, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu