Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos s omáčkou z kořenové zeleniny - pro nejmenší

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Lososa omyjeme, osolíme a zabalíme do alobalu. Dáme péct do trouby na cca 150-180 stupňů. Krok 2: Mrkev, celer a petržel nastrouháme. V kastrůlku rozpustíme ghí a zeleninu na něm orestujeme. Podlijeme vodou, přidáme solčanku a podusíme. Krok 3: Zeleninu rozmixjeme do hladké konzistence, podle potřeby můžeme přidat vodu. Krok 4: Podáváme s quinoou, bramborovou kaší, kuskusem...

Zveřejněno 14. 12. 2018

Poznámka autorky Johanka128

Vhodnost dle zavedených surovin.

Toto jídlo je výborné i pro dospělé.

Záměrně neuvádím množství surovin, to si každý může upravit podle sebe a na míru dítěti - např. dát víc mrkve a ubrat celeru nebo petržele, obojí je aromatická zelenina, zvlášť celer.

Nastrouhat můžeme zeleninu jak nahrubo, tak najemno, není v tom rozdíl, protože se nakonec stejně rozmixuje.

Původně jsem chtěla udělat základ ze šalotky, ale zapomněla jsem ji tam dát, tak ji v receptu neuvádím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos s omáčkou z kořenové zeleniny - pro nejmenší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r4OB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos s omáčkou z kořenové zeleniny - pro nejmenší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r4OB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
losos s kořenovou zeleninou, pečený losos na korenove zelenině

Suroviny:
losos, sůl, mrkev, celer, petržel, ghee, solčanka

Přidat fotografie receptu