Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí krk na másle smažený

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 657 kJ /
874 kcal
Bílkoviny56,68 g
Tuky71,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 183 mg
Sodík 159 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy2,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z hovězího masa (krku nebo podplečí) ukrojíme plátky cca 2 - 4 cm široké, podle toho, do jaké "míry", chceme mít plátky propečené. U nás nefrčí krvavé, takže dva, maximálně 2,5 cm je tak akorát. Krok 2: Tuk z masa neodkrajujeme, tedy pokud ho není po stranách přespříliš, protože kde je tuk, tam je chuť. Plátky nenaklepáváme, strany nenakrajujeme, jen osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem z obou stran. Před smažením lehce zaprášíme hladkou moukou. Krok 3: Pánev roztopíme, přidáme maličko oleje (máslo se s ním nebude přepalovat) a pak i máslo (cca 40 gramů). Do másla položíme připravené plátky a smažíme z obou stran dozlatova. Obracíme pouze jednou, po úplném osmažení, do masa nebodáme vidličkou, ale podebíráme ho. Krok 4: Po osmažení maso vyndáme odpočinout na předehřátý talíř, do výpeku, pokud jej chceme ještě ochutit, můžeme vložit rozmáčknutý stroužek česneku nebo snítku tymiánu, majoránky nebo rozmarýnu, nalijeme smetanu, kterou necháme na mírném ohni zredukovat do krémovější konzistence, případně ještě dosolíme a opepříme. Krok 5: Na talíř k masu dáme přílohu (vařený brambor, šťouchaný, kaši...), maso doplníme připraveným sosem, ze kterého jsme vyndali česnek nebo bylinky, pokud jsme je použili, a můžeme podávat.

Zveřejněno 17. 12. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí krk na másle smažený

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QE4M

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí krk na másle smažený

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QE4M

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

recepty73:
Jakostní třídy:-?
No, nevědomost evidentně hříchu nečiní, že :-8 a když podle tohoto postupu připravenou krmi vám někdo zbaští, aniž by to byly piraně, pak klobouk dolů...;-)

casino: ...jaký úhel pohledu? ...s jakostními třídami jste začal chytračit vy;-)
...já jsem schopen uvařit z čehokoli od svíčkové po lalok a troufám si říct, že dost dobře;-) Žádnou podešev a jí podobné záležitosti, bych na stůl nikomu nepředložil ani za nic, protože by se na mou hlavu snesla dost velká kritika, jelikož jsem si své strávníky vychoval k pořádné zmlsanosti, kterou jim nijak nevyčítám a jsem rád, že jim chutná:-8
...toť vše, přeji hezký den:-8:-K

"Měli jsme ty nejlepší úmysly, ale dopadlo to jako vždy."
Koupil jsem dvoukilový flák, prý VYZRÁLÉHO, krku k dušení na druhý chod (v nabídce ho má KRÁSNO - 40 prodejen na Moravě https://www.email.cz/download/k/VCjJ1uTiCp2VxgXrsU...
Bych to nebylo já abych den dopředu, z krčiska odříznutého stejku, se nepokusilo na pánvi udělat steak
No, dopadlo to jako předešle ;-(

recepty73:
Nyní, už asi měsíc, dokážu prvotřídní stejky i z masa nižší kvality na první dobrou (fuj, to je zase novotvar8-( ale potřebuji k tomu Sous-vide :-!
Vím, záleží na úhlu pohledu, ale když pro jednoho je maso "...nižší jakostní třída" opak toho co pro druhého, pak se asi neshodneme na lecčem, že :-)
***
4. jakostní třída
http://papu.ssss.cz/w/kc/pv/maso/hovezi.htm

casino: ...nižší jakostní třída:-O:-D ...znám mistry kuchaře, kteří umí skvělý steak i z pupku ...buď jste koupil "blbé" maso - není hovězí jako hovězí, nebo jste neměl svůj den;-) , tím lépe pro vašeho psa, že :yes:

Na minutky z HOVĚZÍHO nejsem žádný lumen:-8 a na minutky z nejnižší jakostní třídy tím tuplem ;-(
***
Z krku koupeného na oblíbené jídlo https://www.toprecepty.cz/recept/39916-teleci-na-m... jsem odřízl předpisový steak a udělal ho medium rare
Nikdo u nás nebyl ochuzen:
Já si po marných pokusech s konzumací stejku posléze pošmákl na krku pečeném:yes:
A pes zhltl jako malinu krk smažený
No, u nás se nevyhodí ani flaksa, že ;-)

Tématické fráze:
hovezí krk podplecí, hovězí krk podplečí recepty, hovězí podpleci, hovězí podplečí recepty, hovězí krk podplečí recept, hovězí krk recepty, hovězí krk, hovězí krk recept, hovězí podplečí recept, hovězí krk a podplečí, hovězí krk příprava, co je hovězí krk podpleci, recept hovězí krk, hovězí krk na másle, hovězí krk použití, podplečí recept, hovězí krk s podplečím, recept na hovězí krk podplečí, guláš z podplečí, recept podplečí

Suroviny:
krk hovězí, sůl, pepř mletý, mouka hladká, máslo, smetana ke šlehání, bylinky

Přidat fotografie receptu