Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Biskupské hvězdičky

Biskupské hvězdičky jsou velice dobré jak samotné, tak slepované krémem či marmeládou. Rozinky společně s kandovaným ovocem dodají těstu zvláštní, příjemnou ovocnou příchuť.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 10 min

50 min (40 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 538 kJ /
2 280 kcal
Bílkoviny30,43 g
Tuky140,06 g
Vláknina9,99 g
Cholesterol 544 mg
Sodík 25 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy219,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kandované ovoce a rozinky umeleme nebo nakrájíme nadrobno. Ze všech surovin připravíme těsto a dáme do chladničky, nejlépe přes noc. Krok 2: Těsto vyválíme na plát a vykrajujeme hvězdičky. Přeneseme na plech a zvolna upečeme. Krok 3: Vychladlé slepíme máslovým krémem a polijeme bílou čokoládou. Zdobíme kandovaným ovocem.

TIP: Kandované ovoce ve svátečním pečivu

Zveřejněno 23. 12. 2018

Poznámka autorky Bahula

Tipy na zdobení:

Hvězdičky přelijeme citronovou polevou a zdobíme kandovaným ovocem. Neslepujeme.

Můžeme slepit marmeládou, do které jsme zamíchali nadrobno nakrájené rozinky a kandované ovoce a dochutit rumem.

https://www.toprecepty.cz/recept/24249-maslovy-kre...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Biskupské hvězdičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NA3N

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Biskupské hvězdičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NA3N

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
pomerančové hvězdičky bahula, biskupské cukroví vánoční

Suroviny:
ovoce kandované, mouka hladká, máslo, cukr moučkový, med, žloutek, ořechy lískové mleté, koření do perníku, kůra citronová, krém, poleva čokoládová bílá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu