Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kubetky

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 698 kJ /
1 840 kcal
Bílkoviny52,05 g
Tuky8,57 g
Vláknina43,47 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,43 g
Sůl16,00 g
Sacharidy366,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na rozkvas spolu dobře promísíme a zakryté proti osychání necháme 10-12 hodin (v závislosti na okolní teplotě) kvasit. Krok 2: K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin, dobře promícháme, nějak více hníst není třeba. Necháme částečně nakynout. Opět v závislosti na teplotě – 40-70 minut, pak těsto na pomoučené desce stolu prohněteme a zlehka vyválíme na obdélník o síle asi 1,5 cm a rozměrech cca 20×25 cm. Krok 3: Těsto pak rozkrájíme na 9-12 čtverců nebo obdélníčků a pomocí širší stěrky je všechny přeneseme kynout na plech s pečícím papírem nebo fólií. Celý plech vsuneme do velkého igelitového sáčku (tašky), který těstu udrží teplo a vlhkost. Krok 4: Po nakynutí (1,5-2 hodiny) kostky postříkáme vodou z rozprašovače, můžeme posypat lněnými semínky a v rozehřáté troubě upečeme (220°C/20-25 minut).

Zveřejněno 25. 12. 2018

Poznámka autorky cathleen

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kubetky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/40Nk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kubetky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/40Nk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

SilviaD: ano, chutnají chlebově :-8 protože to jsou vlastně dalamánky, jen jinak tvarované. Tvoje střída moc vidět není, ale řekla bych, že ji máš v pořádku. Hutnější určitě budou, protože je v nich převaha žitné mouky a navíc ještě i celozrnná. Jasně, že to nejsou nadýchané a "prázdné" rohlíky, ale tady sníš jeden, max. dva dalamánky a jsi nasycená ;-) - to u rohlíků by bylo třeba mnohem více pečiva.
Díky za moc pěknou fotografii!:-K

Nemám ich také pekné ako na originálnej fotečke ale jedlé boli. Je to pečivko hutnejšie - aspoň to čo som upiekla ja bolo :-) ale so zeleninou, maslom, šunkou a syrom veľmi chutné. Pojedli sme. Jasné, že to nie sú páperové rožky ale potrebujem minúť celozrnnú múku, tak som piekla Kubekty :-) Rodina povedala, že chutia chlebovo. Má prekrojená striedka po upečení vyzerať asi tak ako na mojej fotke?

Tématické fráze:
co jsou pečivo kubetky, pečivo kubetky, recept na plecovník

Suroviny:
kvas žitný, voda, mouka celozrnná žitná, voda, mouka celozrnná žitná, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, sůl, kmín drcený

Přidat fotografie receptu