Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 945 kJ / 1 421 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,18 g |
Tuky | 88,46 g |
Vláknina | 28,46 g |
Cholesterol | 537 mg |
Sodík | 2,67 g |
Sůl | 6,46 g |
Sacharidy | 52,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těstoviny dáme vařit do osolené vody podle návodu.
Cibuli zpěníme na olivovém oleji dozlatova, na ni naskládáme malé růžičky z celé brokolice
a za stálého opatrného míchání obracíme. Ke konci přidáme koření na grilovanou zeleninu. Brokolice musí být na skus.. Rajská nakrájíme na kostičky, překrájíme rukolu, na tenké proužky nakrájíme nať z cibulky.
Troubu zapneme a nastavíme na 180°C. Krok 2: Polovinou másla vymažeme větší kastrůlek. Vejce rozšleháme se smetanou.
Přidáme polovinu sýru a rozmícháme. Můžeme naředit mlékem podle potřeby.
Do scezených těstovin vmícháme zbytek másla, nať z cibulky. Opepříme, poprášíme aromatem. Polovinu těstovin dáme do kastrůlku, na ně rozložíme brokolici, posypeme zbytkem sýru a poházíme polovinou kostiček rajských.
Těstoviny i brokolice nesmí být slisované, aby se následně smetana měla kam roztéct. Dáme druhou část těstovin, posypeme rajskými. Krok 3: Vložíme kastrůlek do vyhřáté trouby. Asi tak po deseti minutách vyndáme, smetanovou směs rozdělíme po celé ploše a vložíme opět do trouby. Dopečeme dozlatova.
Cibuli zpěníme na olivovém oleji dozlatova, na ni naskládáme malé růžičky z celé brokolice
a za stálého opatrného míchání obracíme. Ke konci přidáme koření na grilovanou zeleninu. Brokolice musí být na skus.. Rajská nakrájíme na kostičky, překrájíme rukolu, na tenké proužky nakrájíme nať z cibulky.
Troubu zapneme a nastavíme na 180°C. Krok 2: Polovinou másla vymažeme větší kastrůlek. Vejce rozšleháme se smetanou.
Přidáme polovinu sýru a rozmícháme. Můžeme naředit mlékem podle potřeby.
Do scezených těstovin vmícháme zbytek másla, nať z cibulky. Opepříme, poprášíme aromatem. Polovinu těstovin dáme do kastrůlku, na ně rozložíme brokolici, posypeme zbytkem sýru a poházíme polovinou kostiček rajských.
Těstoviny i brokolice nesmí být slisované, aby se následně smetana měla kam roztéct. Dáme druhou část těstovin, posypeme rajskými. Krok 3: Vložíme kastrůlek do vyhřáté trouby. Asi tak po deseti minutách vyndáme, smetanovou směs rozdělíme po celé ploše a vložíme opět do trouby. Dopečeme dozlatova.
Zveřejněno 27. 12. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brokolicovotěstovinový nákyp se sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9MVY
Moje poznámka
Brokolicovotěstovinový nákyp se sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9MVY
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 19 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
dělená strava,
květákový nákyp se sýrem
Suroviny:
cibule,
brokolice,
těstoviny,
rukola,
cibulka jarní,
pepř,
sůl,
olej olivový,
máslo,
koření na grilovanou zeleninu,
smetana 12%,
vejce,
sýr strouhaný,
rajče
Komentáře