Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát z červeného zelí s brusinkami

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dajda Dajda

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 843 kJ /
680 kcal
Bílkoviny9,70 g
Tuky2,62 g
Vláknina22,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 181 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy143,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelí jemně nakrájíme (svrchní listy a košťály nepoužijeme). Pak ho osolíme a dobře promneme, aby zkřehlo. Pokud zelí se solí vyloučí šťávu, slijeme ji. Krok 2: Přidáme med rozmíchaný s citrónovou šťávou, brusinky a dobře promícháme, případně chuť ještě doladíme dalším medem nebo citrónem. Krok 3: Poslední ingredienci tvoří oloupané a na nudličky nakrájené jablko. A je hotovo! Krok 4: Salát necháme před podáním proležet - klidně i den, dva.

Zveřejněno 27. 12. 2018

Poznámka autorky Dajda

Množství surovin je orientační. Recept jsem našla ve více jak 10 let starém časopisu Albert, kde tento salátek prezentují jako vídeňskou specialitu a podávají ho jako předkrm. My jsme ho měli ke svatoštěpánské večeři jako přílohu ke studené kuřecí roládě s játrovou náplní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát z červeného zelí s brusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g4lD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát z červeného zelí s brusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g4lD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
salát z červeného zelí a brusinek, studený salát z červeného zelí, brusinkové zelí

Suroviny:
zelí červené, kompot brusinkový, jablko, med, šťáva citronová, sůl

Přidat fotografie receptu