Vánoční perníčky 2
Krásně měkké perníčky, vonící po medu, nesmí mezi vánočním cukrovím chybět. Bez nich by to prostě nebyly ty pravé Vánoce. Jejich příprava není tak složitá, jak se na první pohled může zdát a tak do jejich přípravy můžete zapojit celou rodinu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 134 kJ / 4 095 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,59 g |
Tuky | 80,70 g |
Vláknina | 19,60 g |
Cholesterol | 982 mg |
Sodík | 6,68 g |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 739,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse rozmícháme tekutý med s rozpuštěným tukem a kořením. Přidáme žloutky, mléko, sodu a cukr. Postupně přidáváme mouku.
Krok 2: Až se těsto špatně míchá, vyklopíme ho na vál a zpracujeme rukama.
Krok 3: Těsto vložíme do sáčku a necháme přes noc odležet v ledničce.
Krok 4: Následující den vyložíme plech pečicím papírem a včas zapneme troubu na 170 °C, aby se nahřála.
Krok 5: Těsto rozválíme na plát o tloušťce asi 5 mm a vykrajujeme oblíbené tvary, které přemístíme na plech.
Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 10-15 minut.
Zveřejněno 4. 1. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánoční perníčky 2
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o4Gk
Moje poznámka
Vánoční perníčky 2
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o4Gk
Nejnovější recepty
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 7 hodinami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 13 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 15 hodinami
Ředkvičky naložené v jablečném octu
Přidáno před 15 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 18 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno 30. 3. 2025 16:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijský pikantní zelný salát
Sahula před 5 hodinami
Kuřecí na pepři a slanině
Janet.P před 6 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Milanito před 7 hodinami
Obalovaný gothaj
radekfiala před 8 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 9 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 9 hodinami
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 9 hodinami
Carpaccio z pečené červené řepy
Fitulka před 9 hodinami
Banánová buchta - hrnková
gahim před 9 hodinami
Miliónová polévka
Fitulka před 10 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
tuk,
med,
žloutek,
mléko,
soda jedlá,
koření do perníku
Komentáře