Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb pšenično-žitný z pivního kvásku

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

aja.g

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 092 kJ /
2 890 kcal
Bílkoviny84,01 g
Tuky42,45 g
Vláknina41,65 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 9,75 g
Sůl24,21 g
Sacharidy502,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na pivní kvásek dobře promícháme a necháme přes noc kvasit. Krok 2: Zvolíme program Klasik. Chleba upečeme v domácí pekárně nebo dáme jen na program těsto, přendáme do ošatky, necháme ještě asi 1 hodinu kynout a upečeme v troubě.

Zveřejněno 12. 7. 2009

Poznámka autorky aja.g

Tento i spoustu dalších receptů najdete na http://domacipekarny.dama.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb pšenično-žitný z pivního kvásku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AnRO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb pšenično-žitný z pivního kvásku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AnRO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Tak, jak je uvedeno v receptu
pivní kvásek:
240g chlebové žitné mouky
380 ml piva
3 lžičky sušeného droždí
vše dobře promíchat a nechat přes noc kvasit.
Já někdy nechávám jenom hodinu.

Mám otázku, ako sa urobí ten pivný kvások ? Myslím pomery surovín naň. Díky

Suroviny na pivní kvásek jsou promíchány v pekárně, ale samozřejmě jde všechno udělat klasicky. Těsto normálně zadělat ručně, udělat šíšku a upéct v troubě;-)

Jani, ještě se může vše promíchat a nechat kvasit ve formě v pečce...pak ráno přidat ostatní suroviny a zapnout program Klasik.
Ale v podstatě vše, co se peče v pekárně, se dá upéct i v troubě.

Ten chleba není klasicky na domácí pekárnu. Udělej si normálně těsto, jak je v návodu a klidně upeč v troubě. Jestli dobře vidím, ani tenhle není pečený v pekárně. Taky poznámka "vše dobře promíchat a nechat přez noc kvasit" znamená, že autorka jej nedělala v pekárně;-)

Když nemám pekárnu ,jak na to???

Tématické fráze:
pivní kvásek, výroba kvásku na domácí chleba, kvasek z piva, výroba žitného chleba, domácí chléb z kvásku, žitný chléb, výroba domácího chleba, výroba chléba, kvaskovy chléb z domácí pekárny, domácí chléb z žitného kvásku, domácí chleba z kvásku, domácí kvásek z žitného chleba, pšeničný kvásek, jak udělat kvásek z piva, domácí chléb pečený v troubě, kvásek na chleba, recept na domácí kvásek na chleba, domácí pivní chléb, recept na domácí chléb z kvásku, kvasek z psenicne mouky

Suroviny:
mouka žitná chlebová, pivo světlé, droždí sušené, vejce, olej, kvásek, mouka chlebová pšeničná, mouka celozrnna pšeničná, mouka hladká, cukr, sůl, kmín celý

Přidat fotografie receptu