Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bůček s fazolemi

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min bez doby namáčení fazolí

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava, bez doby namáčení fazolí)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 328 kJ /
2 947 kcal
Bílkoviny148,49 g
Tuky180,79 g
Vláknina51,31 g
Cholesterol 276 mg
Sodík 843 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy157,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazole den předem namočené uvaříme s bobkovým listem a kořením do měkka. Solíme až po změknutí. Krok 2: Bůček nakrájený na kostky cca 2x2 cm opečeme na sádle s nakrájenou cibulí dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek, po chvíli protlak a kečup. Krok 3: Maso přendáme do pekáčku, osolíme, opepříme a pečeme na 200 °C přikryté 15 minut. Poté odkryjeme, přidáme scezené fazole a promícháme. Krok 4: Podlijeme vývarem z fazolí a pečeme dalších cca 30-40 minut na 160 °C do změknutí masa. Občas promícháme a podle potřeby podléváme vývarem z fazolí. Krok 5: Podáváme s chlebem.

Zveřejněno 9. 1. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůček s fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9MJz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůček s fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9MJz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Výborné. Fazole jsem vařila v papiňáku, pak orestovala maso, dodělávala v remosce.:yes:

:-)<3<3to by mi také chutnalo, pěkný recept i foto:-K

Vyzkoušeno a opravdu moc dobré jídlo, budu opakovat co nejdříve.

Sibalka: Já děkuji za zprávu i :-K:-K

Výborný recept, přidala jsem kozí rohy a nemělo to chybu. Moc děkuji!!!

sikulka7: Ano je to pravda, opravím to..Děkuji za upozornění. :-K

Recept určitě skvělý, ale zaujala mě věta - fazole uvaříme se solí a kořením. Není pravidlem, že luštěniny solíme až po uvaření, protože by ztvrdly ? Ledaže by se prodávaly jiné odrůdy, které se dají solit předem.:-O

Tématické fráze:
bůček, bůček recepty, bůček s fazolí, bucek predem nakrajeny, buček a fazole, pikantni bůček s fazolemi

Suroviny:
bůček vepřový, fazole, sádlo, cibule, česnek, protlak rajčatový, kečup pikantní, bobkový list, koření nové koření, sůl, pepř, pepř cayenský

Přidat fotografie receptu