Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játra podle mého tatínka

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 814 kJ /
673 kcal
Bílkoviny59,96 g
Tuky37,97 g
Vláknina4,40 g
Cholesterol 951 mg
Sodík 1,52 g
Sůl4,40 g
Sacharidy21,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme ji jemně dožluta. Vložíme játra, nakrájená na plátky, necháme zatáhnout a zamícháme. Zasypeme paprikou a zalijeme horkou vodou tak, aby játra byla ponořená. Přidáme pepř, worcester, kmín a vaříme doměkka. Krok 2: V půlce hrnku se studenou vodou rozkvedláme mouku a játra zahustíme. Hlídáme, aby omáčky bylo na dvě porce. Krok 3: Nakonec přidáme vegetu a sůl. Pro jemnější chuť vmícháme smetanu.

Zveřejněno 13. 1. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játra podle mého tatínka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KxP8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játra podle mého tatínka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KxP8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

S tou smetanou a vegetou to ještě chvilku vaříš, nebo už ne ? Když zítra koupím kousek jater, uvařím. Už jsme dlouho neměli a já to mám ráda.

casino:Mně už se podařila podešev ze všech typů !:-D:-D:-D

Zobrazit 4 starší odpovědi

Tématické fráze:
recepty z jater, osolení kuřecích jater, játra aby při vaření neztrvdla, vepřová játra se smetanou

Suroviny:
játra vepřová, cibule, omáčka worcesterová, paprika sušená sladká, mouka hladká, kmín mletý, vegeta, sádlo, sůl, pepř mletý, smetana na vaření

Přidat fotografie receptu