Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybičková pěna (pomazánka)

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 372 kJ /
567 kcal
Bílkoviny15,50 g
Tuky55,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 300 mg
Sůl0,65 g
Sacharidy2,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybičky dáme do hrníčku a rozmixujeme je dohladka i se šťávou z plechovky (tu můžeme dle vodnatosti přidávat po částech). Kdo chce, může z rybiček před mixováním odstranit malé páteřní kostičky. Krok 2: Do rybičkové pěny zašleháme Lučinu, Palouček nebo jiný sýr přírodní chuti, dle chuti osolíme, opepříme a můžeme dochutit i troškou hořčice nebo na jemno nasekanými čerstvými bylinkami (petrželka, kopr...) Krok 3: Rybičkovou pěnou pak natíráme plátky pečiva, které zdobíme dle vlastní chuti a fantazie nebo pěnu nandáme do cukrářského sáčku, kterým ji nanášíme například na plátky rohlíků. Pak stačí jen posypat jemně pokrájenou cibulkou nebo cibulovou natí či pažitkou a máme tak hotové rychlé a zdravé pohoštění třeba i pro nečekanou návštěvu.

Zveřejněno 13. 1. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybičková pěna (pomazánka)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LyQv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybičková pěna (pomazánka)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LyQv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

Tonja: No nedovedu si představit web. kde budou jen samé originály....neexistuje. Zase i malá změna je o chuti. Jsem ráda, že už tady konečně skončily komentáře typu.."zase stejný recept". Ono i jak tady bylo zvykem "změní jednu surovinu" a má jiný recept..Je to i o jiné chuti..:-)

casino: Také mě nebaví, když mi topky nabídnou třeba i více než deset receptů téměř stejných s tím, že si můžu vybrat. Výběr totiž znamená těch deset dvacet receptů přečíst a vybrat si ten nejvhodnější. A já chci vařit, ne o vaření číst a navíc stále totéž dokola. Uvědomte si, že je v tomto systému už 70 tisíc receptů a některé jsou úplně (doslova úplně) shodné; už se mi podařilo na pár takových narazit.

Fajn recept...rybičky v oleji, vlastní šťávě, tomatě....sýr taky jakýkoli...Vyzkouším, recepty na rybičkovou pomazánku tu nejsou....:-//

recepty73: možná by sis měl opravdu znovu přečíst úplně první komentář k tomuto receptu - ten s :-// naštvaným smajlíkem a konstatováním, že tu recepty na pomazánku z rybiček nejsou. Ten svědčí o tom, že autorka opravdu nemusí umět důkladně v katalogu hledat (nebo právě naopak ..:-D:-D.;-)), proto ty odkazy, jako doplněk .
Co se týče podobnosti pomazánek, vidím rozdíl jen v přidané cibuli (ty ji nemícháš dovnitř, posýpáš namazané rohlíky ) - ale takových receptů je tu tolik, kde se změní jedna surovina a je to hned novinka - oproti Casinovi, kterému to je stále celkem pochopitelně proti srsti, je mi to už bohudík jedno:-), jak správně píšeš, místní situace je už holt taková (i když jsi to nepochybně myslel jinak ;-))
Takže souhlas - obraťme list :-D
Takovouto pomazánku děláme a máme rádi, raději ale s tou cibulkou :-8

Zobrazit 6 starších odpovědí

Tématické fráze:
rybickova pena, rybičková pomazánka, recept na rybičkovou pomazánku, rybí pomazánka pěnová, pomazánková pěna, pěnová pomazánka, pěnová pomazánka recept, rybickova pěna recept, pomazánkova pěna recept, pomazánkové pěny, rybičková pomazánka s paloučkem, penová rybičková pomazánka, lososová pěnová pomazánka, pěny a pomazanky, pěnová rybí pomazánka, pěnová pomazánka z rybycek, lososová pěnová pomayánka, recepty na rybickovou pomazánky, pomazánka pěna, rybickova pomazankova pena

Suroviny:
lučina, rybičky, sůl, pepř mletý, hořčice plnotučná, bageta, cibule, vejce, bylinky

Přidat fotografie receptu