Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Aargauské brambory se sušenými jablky

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 155 min Doba přípravy: 85 min Doba tepelné úpravy: 70 min

155 min (85 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 398 kJ /
4 636 kcal
Bílkoviny28,64 g
Tuky437,77 g
Vláknina17,50 g
Cholesterol 401 mg
Sodík 8,04 g
Sůl20,00 g
Sacharidy136,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušené jablká namočíme na 12 hod do vody. Krok 2: Na masle skaramelizujeme cukor. Pridáme jablká aj s vodou, v ktorej sa máčali, vložíme slaninu vcelku a pomaličky na slabom ohni 1 hod dusíme. Kontrolujeme, či netreba podliať. Krok 3: Potom vložíme na kocky nakrájané zemiaky, prilejeme pol hrnčeka vody, osolíme (ja nesolím, slanina je slaná dostatočne) a dusíme domäkka. Krok 4: Slaninu vyberieme a narežeme na plátky. Krok 5: Mäkké zemiaky dáme na taniere a obložíme plátkami slaniny.

Zveřejněno 14. 1. 2019

Poznámka autorky tejaja

Recept mám z nejakej knihy, bohužiaľ, už si nepamätám z akej. Keďže mám dostatok sušených jabĺk a domácu údenú slaninu, vyskúšala som a neľutujem.

Aargau je kantón vo Švajčiarsku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aargauské brambory se sušenými jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RGZw

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aargauské brambory se sušenými jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RGZw

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Z kuchyně slyším: "Co to tady tak božsky voní, he?"
Pak břinkla poklička: "Ty si děláš prču, že!"
Potom vyzobala akorát maso...:-(
(ale Ona nemá ráda ani např. povidlovou omáčku s uzeným)
***
První polovina surovin byla z vlastních zdrojů:-)
Vaření bylo jedno velké překvapení:
Po půldni ve vodě byly křížaly skoro jako bláto, ale vařením zpevnily :yes:
Vyuzený bok (nevařený) byl jak máslo a po uvaření také zpevnil :yes:
Až při vaření jsem přihodil pár poněkud přesušených trnek a nakonec byly OK :yes:
Život mě naučil, že asi 30% úspěšného jídla tkví v jeho vhodné prezentaci :yes:
Toto kdyby, s nějakým uvěřitelným příběhem, nabídli na velkokarlovickém gastro festivalu, tak jim lidi urvou všechny ruce :-)
***
No, snědl jsem to... :-K

casino: Ďakujem, potešili ste ma. Dúfam, že prežijete. :-D;-)

Čekala jsem až dáš recept,uložila jsem si ho do oblíbených... sušená jablka nemám,takže musím počkat...:-):-):-):-K

Jikotka: :-) Keby si bola bližšie, tak ti dám. ;-)

No, kam vy na to chodíte?:-)
Vyzkouším, až budu "slaměný" vdovec ;-)

Veronika.Hrozna: Veronika áno, ale už, bohužiaľ, nežije. Mali sme ho, bol to kocúrik, 15 rokov, je to britská krátkosrstá modrá mačka. Skutočne krásna mačka a do bytu ako stvorená. Ďakujem ti. ;-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
co se sušenými jablky

Suroviny:
brambory, jablko, slanina, máslo, cukr krystal, sůl

Přidat fotografie receptu