Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Papo seco

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

DomaJeDoma DomaJeDoma

Středně náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 602 kJ /
2 056 kcal
Bílkoviny59,81 g
Tuky34,95 g
Vláknina17,10 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 21 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy366,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vlažné vody rozmícháme sušené droždí a lžičku cukru, misku přikryjeme igelitem a necháme vzejít kvásek.
Máslo odvážíme a rozpustíme ho.
Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, kvásek, máslo a vlažnou vodu. Zaděláme těsto, které je trochu řidší, ale vláčné. Umělohmotnou zavírací mísu lehce vymažeme olejem a těsto do ní vyklopíme, namočíme ruku a těsto v míse lehce prohněteme, mísu uzavřeme a dáme do lednice, kde bude těsto pomalu kynout asi 2 hodiny. Krok 2: Mezitím nachystáme plech, vyložíme ho pečícím papírem. Připravíme do hrnečku trochu mléka a do sítka trochu hladké mouky.
Před tvarováním zapneme troubu na horkovzduch, na teplotu 180 st. Dospod trouby dáme plecháček s vodou na zapaření. Krok 3: Těsto vyklopíme na pomoučněný vál, rozdělíme ho na osm stejných dílků, z každého vypracujeme bochánek, dáme na plech, přikryjeme utěrkou a necháme 10 minut kynout.
Poté každou housku dlaní kolmo promáčkneme v půli až dolů k plechu (vypadá to jako dvě půlky zadnice, my jim říkali prdelaté housky)
Pokud chcete mít půlky výraznější, můžete rýhu ještě před vložením do trouby zvětšit nožem.
Po vytvarování prdelek necháme ještě 5 minut kynout.
Potřeme mlékem, lehce posypeme moukou a vložíme do trouby.
Pečeme při teplotě 180 st., cca 20 minut. Ale čas je pouze orientační, záleží jak komu peče trouba, housky by měly mít krásně zlatavou barvu.
Po upečení necháme vychladnout....pokud to tedy vydržíte.

Zveřejněno 23. 1. 2019

Poznámka autorky DomaJeDoma

Každý den jsme na Madeiře snídali tyhle úžasné houstičky, lehké jako pírko....v Portugalsku se jim říká papo seco, což doslova znamená suchý krk....pečou se jako snídaňové a při hlavním jídle je dostanete v košíčku třeba k polévkám nebo na vytření sosíku z masa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Papo seco

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w4Pr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Papo seco

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w4Pr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

delam podobne ,ale od me babicky a ta je rekyne :-K
vyzkousim urcite .... vybadaji pekne a recept je jednoduchy ...... dekuji :-K

Tématické fráze:
papo seco, recepty z papa, papo seco top recepty, papo seco recept

Suroviny:
mouka pizza, sůl, máslo, voda, droždí sušené, cukr, voda, mléko, mouka hladká

Přidat fotografie receptu