Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Penne all´Amatriciana

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

digiart digiart

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 367 kJ /
327 kcal
Bílkoviny1,65 g
Tuky31,55 g
Vláknina3,42 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy8,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit těstoviny do osolené vody. Krok 2: Na hlubší nebo větší pánev nalijeme olej, přidáme česnek a nakrájenou slaninu. Krok 3: Až se slanina vyškvaří, ale ne úplně na škvarky, přidáme cibulku, sušenou papriku, drcená rajčata a nasekanou petrželku. Necháme chvíli povařit. Krok 4: Mezitím do mísy scedíme těstoviny, které jsou uvařené al dente, přilijeme omáčku a řádně promícháme. Krok 5: Podávejte ještě teplé, posypané parmezánem a zdobené petrželkou.

Zveřejněno 26. 1. 2019

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Penne all´Amatriciana

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WN2E

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Penne all´Amatriciana

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WN2E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Pratele a co treba svickova ? Co recept jiny postup ingredience a podobne o tom preci je vareni o radosti o z kouseni o lasce k jidlu.Dobrou:-)

peposka: Vsak ano! Ale je treba napsat, ze je to "variace" na Sugo all'Amatriciana.
Tedy: "Jelikoz jsem nesehnal quanciale ani pancettu (coz chapu), jsem pouzil slaninu, pak jsem pridal i cibuli a cesnek. Pecorino jsem nahradil parmezanem.
A ted k te Svickove na smetane: "Nemel jsem hovezi, dal jsme veprove, nemam rada mrkev, tak jsem obarvil omacku mletou paprikou a pro chut jsem dal i 2 strouzky cesneku. Tez trochu Maggi, da omacce smrnc po hovezim mase. Zahustil mlekem a moukou, smetana je moc tucna :-(

Do originalnim receptu cibule a cesnek nepatri, ale dejme tomu, co uz :-8
V pripade, ze je pouzijete, nejprve osmazte slaninu na slabe lzici oleje, prelijte trochou bileho vina a nechte ho odparit opet na tuk. Vyndejte ji derovanou mechackou z panve na talirek a do tuku po slanine pridejte cesnek, cibuli, chilli papricku a nechte decentne osmazit. Nejak nechapu onu suchou papriku, bud chilli nebo nic.
Pak prihodte konzervovana rajcata - lepe cela, loupana a trochu pokrajena. V zaveru vmichejte do omacky osmazenou slaninu, uvarene testoviny promichejte a podavejte.
A od "Itala" bych ocekavala pouziti pecorina, nebo alespon pecorina s parmezanem :-(

Mám jenom malý dotaz .Než se vyškvaří slanina ,nezhnědne a nezhořkne ten česnek? Mně se to jednou podařilo a musela jsem česnek vyhodit a začít znovu .Tedy ne u tohoto receptu. Od té doby ho raději hned na začátek nedávám. Taky mi přijde , že když přijde do jídla hned ,tak už ztratí svoji typickou chuť.

mimosa: Viděl jsem ten recept dělat přímo Itala, tak to dělám podle něho, jen místo drcených rajčat jsem tam dal trochu protlaku.

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
penne, recept na penne, amatriciana, těstoviny amatriciana, penne amatraciana, penne all’amatriciana, penne recept, amatraciana, pene recept, těstoviny penne amatriciana, amatriciana omáčka recept, penne recepty, recept pene, penne anatraciana, penne allamatriciana, omáčka amatricana, těstoviny matriciana, alama triciána, all‘amatriciana, amatricana omáčka recept

Suroviny:
slanina, česnek, olej olivový, rajče drcené, cibulka, pepř, paprika čerstvá červená

Přidat fotografie receptu