Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík s česnekovo-řapíkatou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie247 kJ /
59 kcal
Bílkoviny2,31 g
Tuky0,15 g
Vláknina5,39 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy11,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králičí nohy omyjeme, osolíme a okmínujeme. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Řapíkatý celer nakrájíme na půlměsíčky. Krok 2: Do kastrolu dáme kousek sádla, na to nasypeme nakrájený česnek a řapíkatý celer. Na celer položíme králičí stehna, podlijeme vodou a dáme do trouby na cca 180-190 stupňů. Krok 3: Necháme dusit, než je maso měkké, podle potřeby podléváme vodu. Krok 4: Když je králík měkký, vytáhneme ho z kastrolu a celer s česnekem rozmixujeme dohladka, je třeba, aby tam bylo trochu vody, aby se vytvořila omáčka. Krok 5: Vložíme zpět králičí nohy a necháme ještě chvilku společně prohřát. Krok 6: Podáváme s bramborami.

Zveřejněno 26. 1. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík s česnekovo-řapíkatou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6JkO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík s česnekovo-řapíkatou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6JkO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
králík s omackou a bramborem

Suroviny:
stehno králičí, sůl, kmín mletý, sádlo, česnek, celer řapíkatý

Přidat fotografie receptu