Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mléčné karamely - tvrdé cucavé

Na přípravu skvělých karamelových bonbónů nám stačí dvě suroviny. Nejprve zkaramelizujeme cukr, smícháme ho s kondenzovaným mlékem a nalijeme do formiček. Aby se bonbóny podařily, je potřeba pracovat rychle a opatrně.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 281 kJ /
1 023 kcal
Bílkoviny1,70 g
Tuky0,75 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 3 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy252,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V rendlíku se silným dnem připravíme za stálého míchání z cukru zlatavý karamel. Krok 2: Nádobu odstavíme ze zdroje tepla a přilijeme slazené kondenzované mléko. Intenzívně mícháme, až se hmota spojí, chvíli bude pěnit. Krok 3: Horký karamel opatrně nalijeme přímo z rendlíku do silikonových formiček na bonbóny nebo na pralinky s menšími tvary. Pokud máme tvary větší, plníme jen do poloviny. Necháme odstát a trochu vychladnout, později dáme ztuhnout do chladničky. Následně bonbóny z formy vyloupneme.

Zveřejněno 30. 1. 2019

Poznámka autorky Merylas

Zdroj receptu: Tescoma

S rozehřátým karamelem pracujeme opatrně, hrozí popálení. Silikonové formičky na výrobu by měly snášet vyšší teploty. Doporučuji přímo ty, které jsou určeny na přípravu domácích bonbonů. Mají menší tvary a snesou teplotu až 230 °C. Pracuji s rendlíkem - s jednou rukojetí, výhodou je rendlík s nálevkou. Musí se pracovat rychle, jinak karamel ztuhne.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mléčné karamely - tvrdé cucavé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QE39

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mléčné karamely - tvrdé cucavé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QE39

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Merylas, úžasné, lákavé a jistě lepší nemají ani v cukrárně:yes::-K

Chtěl jsem hned vyzkoušet, ale zrovna nemám využití na zbytek SALKA...
Nevím jak se v mililitrech odměřuje SALKO (nejspíše se množství odhadne) ale praktičtější by asi bylo množství udat v gramech, že :-)

Nadja: presne tak, konzistencia sa nemení.

Zobrazit 6 starších odpovědí

Tématické fráze:
mléčné karamely, mléčné karamelky, mléčné karamely recept, mléčný karamel, mlečny karamel recept, mléčný karamel recepty, recept na mléčné karamely, jak vyrobit karamelové bonbóny, mléčné karamely výroba, tvrdy karamelove bombony, mléčné karamelové bonbony, domaci mlecne kramelky, výroba. tvrdých bonbonů, mléčné karamely recepty, mlecna karamela, postup na výrobu mléčného karamelu, karamelky tvrde, vuroba mlecneho karamelu, mléčné karamely domaci, mléčné bonbóny karamel

Suroviny:
cukr krystal, mléko

Přidat fotografie receptu