Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bylinkový chléb s podmáslím z domácí pekárny

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dvevtroube dvevtroube

Středně náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Porce: Podle velikosti

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 028 kJ /
2 158 kcal
Bílkoviny61,63 g
Tuky40,61 g
Vláknina15,84 g
Cholesterol 12 mg
Sodík 4,14 g
Sůl10,00 g
Sacharidy378,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do nádoby od pekárny jsem nalila vodu, podmáslí a olej. Dále jsem přisypala obě mouky. Krok 2: Do jednoho rohu nádoby jsem nasypala sůl a do druhého rohu droždí, které jsem zasypala cukrem. Krok 3: Dále jsem přidala pepř a pažitku. Té jsem měla 10 g. Pažitky nebo bylinek si dejte dle libosti. Krok 4: Nádobu jsem vložila do pekárny, navolila jsem program základní pečení, velikost na 900 g a barvu kůrky tmavou. Pekárnu jsem nechala pracovat. Krok 5: Na začátku, pokud bylo potřeba, jsem opět pekárně pomohla dostat těsto od stěn nádoby. Dále, podle potřeby, jsem přilila vodu, nechala jsem pekárnu vypracovat hladké těsto a čekala jsem, až se chléb upeče. Krok 6: Po 3 hodinách je chléb upečený, otevřela jsem pekárnu a nechala jsem ji takto 15 minut. Potom jsem vyndala nádobu, chleba jsem po stranách uvolnila cukrářskou špachtlí (použijte klidně příborový nůž) a jakmile to bylo možné, vyklepla jsem ho. Hák zůstal v nádobě. Krok 7: Chléb jsem nechala vychladnout na mřížce. Po vychladnutí jsem chleba nakrájela, namazala žervé, zasypala ještě pažitkou a pochutnala si na něm.

Zveřejněno 1. 2. 2019

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinkový chléb s podmáslím z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n4n7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinkový chléb s podmáslím z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n4n7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
chleba z domácí pekárny recepty, bylinkový chleba z domácí pekárny, recept na chleba z domácí pekárny, domácí chléb s bylinkami, chléb z podmáslí, domaci chleba z pekarny, recept na chléb z domácí pekárny, recepty na chleba domácí pekárna, chléb z domácí pekárny recept, domácí chleba bylinky, chléb z domácí pekárny, chléb z domácí pekárny recepty, špaldový chléb z domácí pekárny, domácí bylinkový chleba, domácí chleba s bylinkami, chleba z podmáslí, domácí byllinkový chléb, recept na chleba s domaci pekarny, recept chléb z domácí pekárny, recepty na chléb z domácí pekárny

Suroviny:
voda, podmáslí, olej, mouka hladká, mouka polohrubá, sůl, droždí čerstvé, cukr, pepř, bylinky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu