Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bylinková nádivka s anglickou slaninou

Nádivka se nemusí připravovat jen na velikonoce. Tato voní po čerstvých bylinkách, česneku a slanině. Pochutnáte si na ní jako na příloze k pečenému masu, nebo jen tak samotné. Podávat se může teplá, nebo studená.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

taddy1 taddy1

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 812 kJ /
4 018 kcal
Bílkoviny64,10 g
Tuky390,14 g
Vláknina15,63 g
Cholesterol 1,60 g
Sodík 5,36 g
Sůl13,17 g
Sacharidy57,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Housky nakrájíme na kostky a v míse zalijeme mlékem. Zlehka promícháme a necháme dobře vsáknout. Krok 2: Zalijeme máslem, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na malé kostičky, jemně nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, koření a bylinky – čerstvé nebo sušené, z pěti vajec žloutky. Osolíme, opepříme. Důkladně vše spojíme. Krok 3: Bílky osolíme špetkou soli a vyšleháme tuhý sníh, který postupně zlehka zapracujeme do houskové hmoty. Krok 4: Pekáček vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme tukem, poskládáme syrovou nádivku, stejnoměrně rozetřeme a v troubě, předehřáté na 180 °C, pečeme do zlatavé barvy, cca 45 minut. Doba pečení závisí na síle vrstvy nádivky. Upečenou nádivku krájíme na porce.

TIP: Hlavička - jak postupovat při přípravě velikonoční nádivky

Zveřejněno 9. 2. 2019

Poznámka autorky taddy1

Podáváme k pečenému kuřeti nebo jiným masům, ale také např. s bramborovou kaší a okurkou nebo zeleninovým salátem jako hlavní jídlo. Dobrá je také zchladlá - při pokojové teplotě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinková nádivka s anglickou slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Z2g

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinková nádivka s anglickou slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Z2g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
nadivka se slaninou, doba pečení nadivky, bylinková nadivka, nádivka do kuřete se slaninou, bramborová nádivka se slaninou, nádivka do kuřete s slaninou, velikonoční nádivka se slaninou, doba peveni nadivky, nadivkavka se slaninoi, nadivka ze slaninou, nadivka s anglickpu slaninpu, nádivka provensálská, nádivka s angickou slaninou, nádivka ze slaniny, recepty z anglicke slaniny, anglická slanina recept, nadivka s an, nádivka recept, nadivka z vajec a starsich housek

Suroviny:
houska, mléko, máslo, slanina anglická, cibule, česnek, bílek, žloutek, květ muškátový, bazalka čerstvá, rozmarýn, koření provensálské, majoránka, pažitka, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu